Netherlands

Vuurwerkverbod? Verkoop vlak over de Duitse grens 'gaat als een malle'

Het vuurwerkverbod in ons land wordt steeds verder aangescherpt en dat merken handelaren net over de grens maar al te goed. Nederlanders slaan namelijk massaal in. “Het gaat als een malle”, aldus verkoper Hayo Wolff van Heron Fireworks.

Maandag maakte minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bekend dat niet alleen het verhandelen en verkopen van vuurwerk dit jaar in Nederland verboden is, maar dat ook het vervoeren ervan. Dat zou betekenen dat er niet zoals andere jaren massaal vuurwerk in Duitsland gehaald kan worden op de laatste drie dagen van het jaar.

Lees ook: Politie handhaaft op vervoeren van vuurwerk: ‘Aan de lopende band onderschept’

‘300 tot 400 procent meer’

Toch merken vuurwerkhandelaren die hun knalwerk rond de jaarwisseling vanuit Duitsland verkopen vooralsnog nog niets van de aanscherpingen van het landelijke verbod in Nederland. Sterker nog: volgens hen is het aantal bestellingen met 300 tot 400 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar.

“Het verbod dat ze willen, levert zo ontzettend veel agressie en onbegrip op”, vertelt Wolff aan Hart van Nederland. De verkoper denkt dan ook dat het kabinet “niets” bereikt met het vuurwerkverbod. “Kijk maar naar hoe het nu gaat.”

Lees ook: Vier op de tien Nederlanders willen dat het vuurwerkverbod van tafel gaat

Maas in de wet gevonden?

Wolff zegt “een maas in de wet” gevonden te hebben waardoor Nederlanders bij zijn bedrijf in het Duitse Elten, net over de grens bij Arnhem, toch vuurwerk kunnen kopen. “Er is niks illegaals aan, iedereen krijgt van ons een getekende garantie dat ze met hun vuurwerk naar huis kunnen rijden”, verzekert hij.

Hoe deze methode precies werkt, wil de handelaar nu nog niet zeggen. “We dansen wel op het randje van de wet, dus we moeten het goed dichttimmeren.” Hij hoopt er volgende maand meer duidelijkheid over te kunnen geven aan zijn klanten.

Lees ook: Blije carbidfanaten roepen op: ga niet stunten met carbidschieten

Daarnaast stelt Wolff ook plekken op het Duitse platteland beschikbaar waar mensen met oud en nieuw vuurwerk kunnen afsteken, aangezien dat bij de oosterburen nog wel is toegestaan. “Uiteraard wel binnen de geldende coronaregels”, benadrukt hij.

Football news:

Conte op 2-1 Met Milaan: voor het winnende doelpunt was het resultaat oneerlijk. Hun doelman is de beste speler van de wedstrijd. Trainer Antonio Conte sprak over de overwinning op AC Milan in de 1/4 finale van de Italiaanse beker (2:1). Dit is de tweede keer op rij dat we de halve finale hebben bereikt, de jongens verdienen respect voor de juiste houding van begin tot eind. Het was een moeilijke wedstrijd, Milan is een sterk team dat leidt in de Serie A, dus we moeten blij zijn dat we ze neergeslagen in de kwartfinales. We hadden de kans om het spel om te draaien in gelijke groepen. Ik denk dat Voor het winnende doel, het resultaat oneerlijk was. We hadden het initiatief, hun doelman was de beste speler van de wedstrijd. We moeten opnieuw over de trend denken als we veel creëren, maar de momenten niet beseffen. We moeten doelgericht zijn, we kunnen zo niet doorgaan, anders winnen we geen wedstrijden die we verdienen om te winnen. Zlatan en Lukaku vechten? Dit is een derby, geen wandeling in het park. Het is onvermijdelijk dat beide teams deze spanning voelden, dus we willen de overwinning opdragen aan de fans, vooral degenen die voor ons kwamen juichen in de teambus. We willen deze vreugde met hen delen
Arsenal deed alles goed, maar ze verloren. Wins geven vertrouwen
Wij hebben bewezen dat wij sterker zijn dan Milaan, Milaan is een sterk team, maar wij hebben bewezen dat wij op hun niveau staan. We hebben zelfs bewezen dat we sterker zijn. We hopen in dezelfde geest verder te gaan. Ruzie tussen Ibrahimovic en Lukaku? Het gebeurt op het veld. Zodra iedereen naar de kleedkamer gaat, verandert alles. We vechten voor de Scudetto. Ze zijn sterk, maar we willen iedereen verslaan zei Marella tegen RAI Sport
Ga je voodoo shit doen, jij kleine kontje. Ibrahimovic-Lukaku tijdens de bekerwedstrijd
De UEFA is niet van plan de Euro in twaalf steden op te geven. Andere opties zijn ongewenst
= = Interlandcarrière = = Eriksen scoorde voor het eerst in bijna zes maanden voor Inter in de wedstrijd tegen Milaan in de 97e minuut van een vrije trap.Inter - middenvelder Christian Eriksen scoorde het winnende doelpunt in de wedstrijd van de 1/4 finale van de Italiaanse beker met Milaan. Dit is het eerste doelpunt van de 28-jarige voor de Nerazzurri sinds 5 augustus 2020, toen Eriksen scoorde tegen Getafe in de Europa League (2-0). De statistieken van voetbalspelers zijn hier te vinden
De Premier League heeft zijn aanpak veranderd om offside te bepalen na Man City ' s Aston Villa goal. Nu in deze situatie zal worden vastgesteld uit het spel