Netherlands

Vuurwerkbranche steunt oproep voor verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

De vuurwerkbranche in Nederland steunt de oproep van politie, hulpverleners en de burgemeesters van grote steden om knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden. Deze soorten vuurwerk zijn goed voor ongeveer 15 procent van de inkomsten van de vuurwerkbranche.

"De huidige problemen bij de jaarwisseling, waarbij vandalisme en geweld door een kleine groep een schaduw werpt over de gehele jaarwisseling zijn niet in lijn met de feestelijke traditie die wij voor ogen hebben", zegt Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN).

BPN wil dat de bestrijding van illegaal vuurwerk wordt geïntensiveerd en dat de handhaving wordt verbeterd. Daarvoor moeten volgens de vuurwerkbranche ook meer middelen worden vrijgemaakt.

De BPN wil samen met politie, burgemeesters en overheid tot een "safetydeal" komen waarin de randvoorwaarden voor een veilige en feestelijke jaarwisseling zijn opgenomen. Daarmee kan "de oudejaarsviering weer een veilig en feestelijke gebeurtenis worden met veilig en stabiel siervuurwerk waar wij als branche voor staan", aldus de BPN.

Football news:

Ferdinand op Barca fokken: slecht. Ze vertrouwen nog steeds op oudjes
Inter wil Perisic terug, zelfs als Conte in het team blijft. Bayern hoopt de speler te kopen voor minder dan 20 miljoen euro
Rudi Garcia over Lyon ' s kansen tegen city: de kwartfinales lieten zien dat de favorieten ook verslagen kunnen worden
CSKA ging akkoord met een vijfjarig contract met Fuchs. De overdracht wordt geschat op 7-10 miljoen euro
Ferdinand over Messi in Barca: wil hij blijven, gezien de resultaten en de prestaties van het team? Heeft hij tijd om te wachten?
Het zou me niet verbazen als Pochettino binnen drie dagen wordt benoemd. Ex-Barca winger Carrasco in de nieuwe coach van de club
Alaba over Mueller: we zijn blij dat Bayern zo ' n speler heeft