logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Vuurwerkbranche steunt oproep voor verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

De vuurwerkbranche in Nederland steunt de oproep van politie, hulpverleners en de burgemeesters van grote steden om knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden. Deze soorten vuurwerk zijn goed voor ongeveer 15 procent van de inkomsten van de vuurwerkbranche.

"De huidige problemen bij de jaarwisseling, waarbij vandalisme en geweld door een kleine groep een schaduw werpt over de gehele jaarwisseling zijn niet in lijn met de feestelijke traditie die wij voor ogen hebben", zegt Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN).

BPN wil dat de bestrijding van illegaal vuurwerk wordt geïntensiveerd en dat de handhaving wordt verbeterd. Daarvoor moeten volgens de vuurwerkbranche ook meer middelen worden vrijgemaakt.

De BPN wil samen met politie, burgemeesters en overheid tot een "safetydeal" komen waarin de randvoorwaarden voor een veilige en feestelijke jaarwisseling zijn opgenomen. Daarmee kan "de oudejaarsviering weer een veilig en feestelijke gebeurtenis worden met veilig en stabiel siervuurwerk waar wij als branche voor staan", aldus de BPN.

Themes
ICO