Netherlands

Voormalig militair adviseur Trump steunt presidentskandidaat Biden

Voormalig militair adviseur van president Donald Trump Paul Selva heeft donderdag zijn steun uitgesproken voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. De oud-generaal deed dat samen met 488 andere Amerikaanse veiligheidsexperts in een brief die is ingezien door persbureau Reuters.

Tot zijn pensioen in 2019 was Selva tweede man van het Pentagon. Samen met de andere voormalig topmilitairen stelt hij nu dat Trump niet is opgewassen tegen de verantwoordelijkheden die hij heeft als president. „Dankzij zijn minachtige houding en zijn mislukkingen, vertrouwen of respecteren onze bondgenoten ons niet langer en zijn onze vijanden niet langer bang voor ons.”

Woensdag betuigde Cindy McCain, weduwe van de in 2018 overleden oorlogsheld en Republikeinse senator John McCain, ook haar steun aan Biden. Volgens de Democratische kandidaat besloot McCain hiertoe nadat tijdschrift The Atlantic naar buiten bracht dat president Donald Trump gesneuvelden in oorlogstijd losers” en suckers” had genoemd. Trump heeft ontkend die uitlatingen te hebben gedaan.

Oud-generaal Paul Selva diende tot 2019 als militair adviseur van president Trump. Foto REX/Shutterstock

Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: Rechter sommeert verhoor Eric Trump in fraudezaak New York

Football news:

Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi
PSG-President Nasser al-Khelaifi werd in 2026 en 2030 vrijgesproken van fraude bij de verkoop van uitzendrechten in het WK. Een andere beklaagde, voormalig FIFA-Secretaris-Generaal Jerome Valcke, kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen. Na vier jaar van ongefundeerde, vergezochte beschuldigingen en voortdurende aanvallen op mijn reputatie, heeft het rechtssysteem besloten mij volledig vrij te spreken. De beslissing van het Hof is een echte overwinning zei al-Khelaifi aan het einde van het proces. Het Zwitserse Openbaar Ministerie beschuldigde al-Khelaifi ervan Valk te hebben aangezet zijn officiële positie te misbruiken. Voor de President verzocht PSG om een gevangenisstraf van 28 maanden. Al-Khelaifi stond terecht als hoofd van de be In Media television group