Netherlands

Voor het eerst lesbische koppels bij militaire massabruiloft in Taiwan

Voor het eerst hebben lhbti'ers deelgenomen aan de traditionele collectieve bruiloft van het Taiwanese leger. Twee lesbische koppels, onder wie twee officieren, zijn in het huwelijksbootje gestapt.

In Taiwan is het een gebruik dat militairen gelijktijdig trouwen en dat vieren met een groot feest. Dit jaar gaven 188 koppels elkaar het ja-woord. Het ministerie van Defensie roemt de diversiteit van de kersverse koppels als een "open en progressieve stap naar de toekomst".

Vorig jaar ging het parlement van Taiwan als eerste Aziatische land akkoord met de invoering van het homohuwelijk. De eilandstaat staat bekend als een van de lhbti-vriendelijkste plekken in Azië. In de hoofdstad Taipei vindt jaarlijks de grootste Gay Pride van Azië plaats. Morgen wordt die voor de 18e keer georganiseerd.

Sinds de openstelling van het huwelijk voor alle stellen zijn zo'n 4000 lhbti-huwelijken in Taiwan voltrokken. Vorig jaar zouden eigenlijk al drie homokoppels deelnemen aan de militaire massabruiloft, maar zij trokken zich terug.

Inspiratie

Majoor Wang Wi barstte in tranen uit na de huwelijksvoltrekking. "Ik hoop dat de zichtbaarheid van lhbti'ers groter wordt zodat iedereen begrijpt dat wij gewoon een onderdeel van de maatschappij zijn", zei ze tegen persbureau Reuters.

Een andere bruid, luitenant-ingenieur Chen Ying-hsuan, zei te hopen dat soldaten die worstelen met hun geaardheid zullen worden geïnspireerd door de bruiloft. "Weet dat je niet alleen bent."

Football news:

Gian Piero Gasperini: het is nutteloos voor Atalanta om naar de scudetto te kijken. Inter, Milan en Napoli vallen op
Lewandowski ' s score van 19 wedstrijden voor Bayern werd onderbroken. Hij scoorde sinds februari
Muller was voor Rummenigge en met 218 doelpunten kwam naar de 3e plaats in de lijst van de beste scorers van Beieren
Reims coach Garcia mag Koeman vervangen in Barcelona
Tebas over het WK om de 2 jaar: complete waanzin en een fout. Schending van het voetbalecosysteem
Twee nieuwe onderzoeken worden uitgevoerd tegen de President van Angers in het geval van seksueel geweld
Als Mbappe enige kwaliteit heeft, is het bescheidenheid. Pochettino over de woorden van coach Metz over Kilian