Netherlands

Voor het eerst lesbische koppels bij militaire massabruiloft in Taiwan

Voor het eerst hebben lhbti'ers deelgenomen aan de traditionele collectieve bruiloft van het Taiwanese leger. Twee lesbische koppels, onder wie twee officieren, zijn in het huwelijksbootje gestapt.

In Taiwan is het een gebruik dat militairen gelijktijdig trouwen en dat vieren met een groot feest. Dit jaar gaven 188 koppels elkaar het ja-woord. Het ministerie van Defensie roemt de diversiteit van de kersverse koppels als een "open en progressieve stap naar de toekomst".

Vorig jaar ging het parlement van Taiwan als eerste Aziatische land akkoord met de invoering van het homohuwelijk. De eilandstaat staat bekend als een van de lhbti-vriendelijkste plekken in Azië. In de hoofdstad Taipei vindt jaarlijks de grootste Gay Pride van Azië plaats. Morgen wordt die voor de 18e keer georganiseerd.

Sinds de openstelling van het huwelijk voor alle stellen zijn zo'n 4000 lhbti-huwelijken in Taiwan voltrokken. Vorig jaar zouden eigenlijk al drie homokoppels deelnemen aan de militaire massabruiloft, maar zij trokken zich terug.

Inspiratie

Majoor Wang Wi barstte in tranen uit na de huwelijksvoltrekking. "Ik hoop dat de zichtbaarheid van lhbti'ers groter wordt zodat iedereen begrijpt dat wij gewoon een onderdeel van de maatschappij zijn", zei ze tegen persbureau Reuters.

Een andere bruid, luitenant-ingenieur Chen Ying-hsuan, zei te hopen dat soldaten die worstelen met hun geaardheid zullen worden geïnspireerd door de bruiloft. "Weet dat je niet alleen bent."

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach