Netherlands

Vizier Rhode Island niet meer alleen op New Yorkers

De Amerikaanse staat Rhode Island zal niet alleen mensen uit New York aanhouden en onder quarantaine plaatsen als ze in de staat willen blijven. Ook bezoekers uit andere staten worden aangehouden. Dat gebeurt nadat de gouverneur van de staat New York had gedreigd met juridische stappen.

Gouverneur Andrew Cuomo noemde de maatregelen „niet wettig” en „niet buurvriendelijk”. Zijn collega in Rhode Island Gina Raimondo kondigde eerder aan dat mensen uit New York in haar staat zouden worden opgespoord en in quarantaine geplaatst. Ze wilde onder andere auto’s met nummerplaten uit New York van de weg laten halen. Na een gesprek met Cuomo liet ze de maatregelen aanpassen.

De staat New York, met daarin de gelijknamige grootste stad van de VS, is de grootste brandhaard met ongeveer 59.500 besmettingen. In Rhode Island, dat niet aan New York grenst maar wel vlakbij aan de oostkust ligt, zijn dat er nog maar ongeveer 200.

Football news:

Jan-OGE Fjortoft: Liverpool stopte met de competitie om Werner om financiële redenen
Barcelona zal een video bevatten met fans die het volkslied van de club voor de wedstrijd tegen Leganes zingen
Zinchenko over Guardiola: voetbalgenie moet er zo uitzien
Tottenham is de gastheer van Manchester United op 19 juni, terwijl Liverpool Everton speelt op 21 juni. APL zenders hebben een akkoord bereikt over de data en tijden van de wedstrijden van het Engels kampioenschap
Bruno Fernandes: ik huilde toen ze me vertelden dat er een kans was om naar Manchester United te gaan
Lovren op Liverpool spelers op de knie: wat er in de VS is gebeurd is onaanvaardbaar. We zijn allemaal gelijk, en ik wilde deze gedachte delen
De definitieve beslissing over Werner ' s overplaatsing naar Chelsea wordt volgende week genomen