Vitesse blijft ook na zeven wedstrijden in de Eredivisie gelijke tred houden met koploper Ajax. De formatie van coach Thomas Letsch draaide zaterdagavond een achterstand om bij Willem II en won met 1-3 in Tilburg.

Ché Nunnely bracht Willem II halverwege de eerste helft op voorsprong. Na rust boog Vitesse de achterstand in een tijdsbestek van zes minuten om in 1-2 via treffers van Loïs Openda en Armando Broja. Invaller Patrick Vroegh stelde in de slotfase de drie punten veilig voor de bezoekers.

De Arnhemmers moesten het zonder Oussama Tannane stellen. De aanvaller, die tegen Willem II juist zijn rentree had kunnen maken na een schorsing, werd deze week positief getest op het coronavirus.

Dankzij de overwinning komt Vitesse, dat de vierde zege op rij boekte, op achttien punten. Ajax, dat eerder op de avond met 5-1 uithaalde tegen Fortuna Sittard, heeft evenveel punten, maar gaat dankzij een veel beter doelsaldo aan kop.

Willem II leed voor de vijfde keer op rij puntenverlies. De Tilburgers zijn met vijf punten terug te vinden in de middenmoot.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie