Netherlands

Vijftal opgepakt voor mesaanval Parijs, minister noemt het islamitisch terrorisme

Nog eens vijf verdachten zijn aangehouden voor de aanslag vanochtend in Parijs, waarbij twee journalisten gewond raakten. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Darmanin beschouwt de aanslag als een islamitische terreurdaad.

"We zijn nog steeds in oorlog met islamitisch terrorisme", zei hij in een televisie-interview. "Elke dag, elk moment, zijn onze politie- en inlichtingendiensten in hoogste staat van paraatheid. In drie jaar tijd hebben ze 32 aanslagen verijdeld." Hij wil alle plekken die doelwit zijn geweest beschermen, net als synagogen.

De aanslag vandaag was vlak bij het oude kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo. In 2015 pleegden terroristen van al-Qaida daar een aanslag, waarbij twaalf mensen om het leven kwamen en elf anderen gewond raakten.

Hoofdverdachte

Er zijn twee mannen opgepakt, onder wie de hoofdverdachte, een 18-jarige man van Pakistaanse afkomst. Hij was al eens aangehouden voor verboden wapenbezit, maar de veiligheidsdiensten hadden hem niet op de korrel voor radicalisme. Hij zou drie jaar geleden naar Frankrijk zijn gekomen.

De andere man is een Algerijn. Wie de andere verdachten zijn is nog niet bekendgemaakt, alleen dat ze zijn geboren tussen 1983 en 1996. Alle zeven zitten vast.

Niet in levensgevaar

Twee journalisten van het persbureau Premières Lignes, dat onder meer documentaires maakt, raakten gewond maar zijn niet in levensgevaar. Ze werden aangevallen met een hakmes, toen ze buiten aan het roken waren.

Ooggetuigen zagen gewonden op straat en de politie die achter de daders aanging:

Begin deze maand publiceerde Charlie Hebdo opnieuw de roemruchte Mohammed-cartoons, die in januari 2015 voor moslimterroristen aanleiding waren om de aanslag op de redactie te plegen.

De herpublicatie leidde tot protesten in islamitische landen. Zo gingen duizenden mensen gingen de straat op in Pakistan. Terreurbeweging al-Qaida dreigde met een herhaling van het bloedbad van 2015.

Football news:

Salzburg coach Marsh: Attico verschilt niet van Lokomotiv in hun spelstijl. Het verschil in het niveau van de spelers
Bartomeu en zijn directeurs kunnen morgen ontslag nemen als de motie van wantrouwen niet wordt uitgesteld.Het management van Barcelona wil geen motie van wantrouwen in club President Josep Bartomeu houden. De Catalaanse club deed een beroep op de Generalitat (regering) Catalonië om de stemming, die gepland was voor 1 en 2 November, uit te stellen, maar werd geweigerd, ondanks de aanbevelingen van de regering om thuis te blijven en de noodtoestand opgelegd. Bartomeu en zijn team kunnen morgen ontslag nemen als de generale staf het besluit goedkeurt om een stemming te houden over de goedgekeurde data. Volgens Diario Sport, heeft de Barca President zijn raad van Bestuur al meegedeeld dat het ontslag van het hele management morgen kan worden aangekondigd
Luka Modric: zou de Gouden Bal inruilen voor Kroatië dat het WK
We hebben Bale ' s golfvaardigheden met de profs uit elkaar gehaald. Het lijkt erop dat Gareth 15 uur per week traint.Het blijkt dat hij ooit zijn leven riskeerde
Alli werd niet opgenomen in Tottenham ' s bod voor de wedstrijd tegen Burnley, hoewel hij niet gewond was
Isco: Zidane verandert me in de 50-60e minuut of zelfs in de helft van de tijd, en laat me vrij in de 80e
Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala