Netherlands

Vertrouwen in economie eurozone stagneert

Het economisch vertrouwen in de eurozone is in oktober gestagneerd ten opzichte van een maand eerder. De vertrouwensindex van de Europese Commissie kwam uit op 90,9, gelijk aan de bijgestelde stand voor de vorige meting. Daarmee komt een einde aan de stijging van het vertrouwen die in mei was ingezet.

De stagnatie was wel een betere uitkomst dan waar economen gemiddeld op hadden gerekend. Zij voorzagen namelijk een afname tot 89,6. De index geeft beneden de 100 punten een negatief vertrouwen aan en is boven de 100 positief.

In Duitsland en Italië steeg het economisch vertrouwen, maar in Nederland en Frankrijk werden al stevige dalingen genoteerd. Die onderverdeling komt overeen met het moment waarop de coronabesmettingen in verschillende landen begonnen op te lopen.

Volgens de commissie ging in de industrie, bouw en detailhandel het vertrouwen omhoog. Bij consumenten en in de dienstensector zakte het vertrouwen juist weg, net als in de financiële dienstverlening.

Football news:

Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno
Heb je de vorm gezien die je wilde tekenen? Op 11 November werd de eerste poging door de verzender verboden.De passagiers van de Overwinningsvlucht Moskou - Jekaterinenburg kwamen 20 minuten te laat aan op hun bestemming vanwege deze ommezwaai