Netherlands

‘Verdachte mesaanval Zweden is 22-jarige Afghaan’

Zweden Bij een aanval met een mes raakten woensdag zeven mensen gewond in de Zweedse plaats Vetlanda. Drie van hen verkeren volgens Zweedse media nog in levensgevaar.

De man die verdacht wordt van de mesaanval woensdag in de Zweedse plaats Vetlanda, waarbij zeven mensen gewond raakten, is een 22-jarige Afghaan. Dat melden Zweedse media donderdag op basis van de autoriteiten. De man zou in 2018 naar Zweden zijn vertrokken vanuit zijn thuisland. De politie houdt volgens persbureau Reuters rekening met een terroristisch motief.

Van de zeven gewonden verkeren er donderdag nog drie in levensgevaar. Eerst meldden de Zweedse autoriteiten acht gewonden, maar dat aantal werd later op de avond bijgesteld. De 22-jarige Afghaanse man zou eerder voor kleine vergrijpen zijn veroordeeld. De Zweedse premier geeft om 13.15 uur een persconferentie over het voorval.

De politie heeft de woning van de verdachte, die in zijn been werd geschoten, onderzocht. Volgens Zweedse media zijn daar spullen meegenomen die kunnen duiden op een terroristisch motief. Niet bekend is om wat voor voorwerpen het gaat. Ook zou de politie hebben gesproken met buren van de verdachte.

Football news:

Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven
Messi, Pique en Busquets wonnen de Spaanse beker voor de 7e keer en herhaalden het record van ex-spits Atletische Gainsa