Netherlands

Veel uitgestelde eerste communies gaan nu wel door

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Voor kinderen met het katholieke geloof is het een belangrijk moment: hun eerste communie. Daarbij gaan ze naar de kerk en laten ze met een speciale ceremonie voor het eerst, officieel zien hoe belangrijk ze hun geloof vinden.

Normaal is de eerste communie meestal in het voorjaar of de zomer, maar vanwege corona is dat bij veel kinderen dit jaar uitgesteld tot in september. Ook die van Quincy van 8. Haar eerste communie kon vandaag eindelijk doorgaan en dat werd groots aangepakt.

Wat is een communie?

De eerste communie is een belangrijke dag voor katholieke kinderen. Ze doen het meestal als ze ongeveer 8 jaar zijn. Ze mogen dan voor het eerst meedoen met een belangrijk moment in de kerk: het eten van de hostie, een soort stukje heilig brood.

Net als bij veel eerste communies dragen kinderen hun mooiste kleren. Quincy heeft een jurk aan die speciaal is gemaakt voor deze dag en er is een bijzonder vervoersmiddel: een koets!

Het is eigenlijk net als een verjaardag maar dan vrolijker.

Quincy

Bij sommige kinderen is hun eerste communie zelfs nog langer uitgesteld. Zij vieren het volgend jaar pas.

Football news:

Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden
⚒ Shakhtar Reed Real Madrid voor een hele helft, schoot drie-en deed het! Maar voordat ik vertrok, verloor ik 10 mensen, maar Zidane zonder Ramos - niet erg. Oekraïense clubs Ik start de groepsfase van Europese competities met de grandees: Dynamo Kyiv op dinsdag duurde een hele helft met Juventus (eind 0:2), Zarya zal ontmoeten in de Europa League met Leicester, en Shakhtar ging naar Real Madrid. Vijf jaar geleden kregen de mijnwerkers 3-7 in totaal. Shakhtar heeft er drie naar Real Madrid verscheept in 42 minuten in het Santiago Bernabeu stadion in 42 minuten. Alle ballen bleken spottend te zijn: