Netherlands

Veel meer meldingen voor boa's in Zoetermeer

ZOETERMEER - De boa’s in Zoetermeer hebben het vorig jaar flink drukker gekregen. De meldkamer van het team Handhaving ontving in 2020 zestig procent meer meldingen dan het jaar ervoor. In totaal gaat het om 7.157 meldingen. Naar schatting 21 procent van de meldingen ging over het niet naleven van de coronamaatregelen.

Inwoners van Zoetermeer belden het meest voor fout geparkeerde voertuigen. Op de tweede en derde plek staan meldingen over foutgeparkeerde fietsen en overlast van jongeren. Dit staat in het jaaroverzicht 'Meldingen team Handhaving 2020' van de gemeente.

In totaal beschikt Zoetermeer over 27 handhavers. Acht hiervan hebben een tijdelijke aanstelling tot eind volgend jaar. Deze extra acht handhavers worden betaald uit de post onvoorzien die vier jaar geleden is opgenomen in het coalitieakkoord.

Kostbare noodzaak

De vurige wens van burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer is het behoud van de extra acht handhavers die nu met tijdelijk geld zijn gefinancierd. Een woordvoerder van de burgemeester vertelt dat 'als de tijdelijke aanvulling van de acht boa’s die we nu hebben tot eind volgend jaar weer zou stoppen dan wordt het handhaven van de openbare orde, met het tekort aan politieagenten dat we al hebben, een heel lastige opgave'.

Zoetermeer is de derde grote stad in Zuid-Holland en daar hoort volgens de gemeente een aantal politiemensen en mensen van handhaving bij die er nu niet is. In zijn brief van 27 mei dit jaar aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie schreef de burgemeester dat hij zich ernstig zorgen maakt over het capaciteitstekort bij de politie en de kostbare noodzaak hierdoor voor de gemeente om mee te helpen met het handhaven van de openbare orde.

LEES OOK: Boa's in Zoetermeer krijgen wapenstok

Football news:

Gasperini over Ilicic: hij wil een team vinden waar hij iets belangrijkers zal bereiken
Mbappe zal niet spelen in de wedstrijd voor de Franse Super Cup. De wedstrijd zal worden gehouden in Israël
Benfica introduceerde Yaremchuk. De voorhoede van het nationale team van Oekraïne verhuisde Van Gent
17-jarige Gurna-Duat kan verhuizen naar Atalanta van Saint-Etienne voor 10 miljoen euro
Bayern won geen enkele vriendschappelijke wedstrijd onder Nagelsmann - 3 nederlagen en een gelijkspel
Doelman Hradecki werd benoemd tot kapitein van Bayer
Hypercube heeft al een aantal competities geformatteerd. Welke invloed had dit op de UEFA-ranglijst en-deelname?