Netherlands

Van der Breggen rijdt zonder informatie naar wereldtitel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Ze had haar ploegleider Danny Stam, ditmaal actief namens de Nederlandse bond, goed geïnstrueerd. Anna van der Breggen wilde onderweg op de tijdrit bij de WK wielrennen in Imola vanuit de volgauto niets horen over de stand van zaken. Zo kreeg de Zwolse ook niet mee dat concurrente en titelverdedigster Chloé Dygert gevallen was. "Ik kwam over de streep en hoorde dat ik gewonnen had", vertelde Van der Breggen na haar gouden race. Na vier tweede plaatsen bij WK's op de tijdrit pakte ze nu ook die wereldtitel.

De titel in de wegrace veroverde ze al in 2018 in Innsbruck, twee jaar eerder was ze olympisch kampioene op de weg. Maar die tijdrittitel ontbrak. "Ik kon het niet geloven dat het gelukt is. Ik ben hier heel gelukkig mee", vertelde ze, nog onbekend met het lot van Dygert. "Ik heb tijdens de lockdown heel veel getraind op de tijdritfiets. Dat wordt nu beloond. Het gaat zo veel beter."

Vorige maand was ze al de beste op de tijdrit bij de EK in Plouay. "Het betekent veel voor me. Morgen gaat de focus naar de wegrace van zaterdag, maar eerst wil ik genieten."

Football news:

Van Dijk opereerde met succes na een knie ligament blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Everton
Eriksen over waarom hij niet genoeg speelt voor Inter: Vraag Conte
Allison over de verwonding van Van Dijk: het was een optionele actie van Pickford, 100%
Voor publieke masturbatie werd de middenvelder anjera El-Melali veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf op proeftijd
We blijven het beste team in de geschiedenis verzamelen. Nu de rechtse verdedigers van de
Ryan Giggs: het kan 15-20 jaar duren voordat de Manchester United titel
Galaxy ontsloeg hoofdcoach Skelotto Guillermo Barros Skelotto vertrekt als hoofdcoach van de Los Angeles galaxy. De club kondigde het ontslag van de specialist aan. Dominic Kinnear is benoemd tot waarnemend hoofdcoach. Gezien de resultaten hebben wij besloten de andere kant op te gaan. Galaxy is een club met een kampioensmentaliteit. Als club hebben we een collectieve verantwoordelijkheid en iedereen zou de schuld voor de huidige situatie van de club moeten delen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten en geloof dat we de juiste weg kunnen vinden voor dit team en onze clubzei Galaxy CEO Dennis te Klose. Sinds 2019 werkt Skelotto voor de Los Angeles-Club