De Utrechtse online marktplaats voor tweedehandskleding United Wardrobe is overgenomen door het Litouwse bedrijf Vinted. Drie studenten richtten United Wardrobe in 2014 op, als tegenwicht tegen de fast fashion-industrie.

Tweedehandskledingplatform United Wardrobe gaat op in het bedrijf Vinted, dat ook tweedehands kleding en accessoires aanbiedt. Gebruikers met een account op United Wardrobe kunnen vanaf deze week hun account, met daarop de artikelen die ze aanbieden, verhuizen naar het platform van Vinted.

Het in Utrecht gevestigde United Wardrobe werd opgericht in 2014 door drie studenten. Zij wilden tegenwicht bieden tegen fast fashion, dat is het snel in- en uit de mode raken van kledingtrends. Grote ketens zoals H&M, Zara en Primark dragen hieraan bij door snel van collectie te wisselen en oude collecties voor spotprijzen te verkopen, of zelfs te vernietigen.

Gebruikers uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland kopen en verkopen hun gedragen kleding via United Wardrobe.

Vinted is pas een jaar actief in Nederland. Het bedrijf kan met behulp van 128 miljoen euro aan investeringen verder uitbreiden binnen Europa. Wat het Litouwse platform betaalt voor United Wardrobe, is niet bekend.