Netherlands

Tsjechische premier Babis: verkiezingen Wit-Rusland moeten over

De presidentsverkiezingen in Wit-Rusland moeten worden herhaald met de aanwezigheid van buitenlandse waarnemers, zei de Tsjechische premier Andrej Babis vrijdag. Hij sluit zich daarmee aan bij Poolse oproepen aan EU-leiders om de situatie te bespreken.

„Ik heb met de Poolse premier (Mateusz Morawiecki) gesproken en we roepen (de EU-raadsvoorzitter Charles Michel) op tot een dringende videobijeenkomst met de leden van de Europese Raad,” zei Babis op Twitter.

„De verkiezingen in Wit-Rusland moeten worden herhaald, moeten transparant zijn en met de aanwezigheid van buitenlandse waarnemers”, benadrukte hij.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen vergaderen vrijdagmiddag via een informele videoconferentie over de omstreden verkiezingen in Wit-Rusland. Zij beraden zich op nieuwe sancties tegen het regime van president Loekasjenko, wiens ordetroepen protesten tegen zijn herverkiezing hardhandig neerslaan.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet