Netherlands

Tsitsipas knokt zich in Parijs in vijf sets langs Spanjaard Munar

Foto: ANP

Stefanos Tsitsipas heeft flink moeten werken om de tweede ronde van Roland Garros te bereiken. De als vijfde geplaatste tennisser moest tegen de Spanjaard Jaume Munar terugkomen van twee sets achterstand. In de vijfde set greep de 22-jarige Griek alsnog de zege: 4-6 2-6 6-1 6-4 6-4.

Tsitsipas was afgelopen zondag nog finalist in Hamburg, waar hij verloor van de Rus Andrej Roeblev. Net als de Rus die een dinsdag een moeizame start kende op het Franse gravel, kwam de Griek twee sets achter. Munar liep met goed spel uit naar 6-4 6-2.

Pas in de derde set greep de Griekse nummer 6 van de wereldranglijst het initiatief. Hij won de set gemakkelijk en pakte met een break meer dan de 23-jarige Spanjaard ook de vierde set. Op 3-3 in de vijfde set brak Tsitsipas de opslag van zijn tegenstander. Hij serveerde op 5-4 voor de wedstrijd en benutte meteen zijn eerste matchpoint.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi