Netherlands

Trump zaait twijfel over briefstemmen, Biden roept op tot eenheid

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag gezegd dat hij het „ongepast” vindt om extra tijd uit te trekken voor het tellen van de tientallen miljoenen briefstemmen na de komende verkiezingsdag. Zijn Democratische uitdager Joe Biden legde er in Georgia de nadruk op dat hij het diep verdeelde land wil herenigen.

„Het zou heel, heel gepast en heel fijn zijn als er een winnaar wordt uitgeroepen op 3 november, in plaats van dat er twee weken stemmen worden geteld, wat totaal ongepast is en volgens mij niet volgens onze wetten is”, zei president Trump tegen tegen verslaggevers bij het Witte Huis voor hij op campagnereis ging naar Michigan, Wisconsin en Nebraska. „We zullen zien wat er gebeurt.”

Het was niet de eerste keer dat Trump twijfel zaaide over de integriteit van de komende verkiezingen. Door de coronapandemie brengen meer Amerikanen dan ooit hun stem per brief uit. De president heeft, in weerwil van wat experts zeggen, vaak gesteld dat het stemmen per brief verkiezingsfraude in de hand werkt.

Volgens zijn critici anticipeert Trump zo op een eventueel verlies en probeert hij op die manier in zijn voordeel kiezers uit te sluiten. Veel Democraten, kiezers en activisten zijn bezorgd dat Trump de uitslag verwerpt als hij verliest. Biden heeft gezegd dat zo’n scenario zijn grootste angst is.

Er zijn al meer dan 46 miljoen briefstemmen uitgebracht. Het tellen kan volgens experts dagen of zelfs weken in beslag gaan nemen, wat betekent dat de winnaar mogelijk nog niet bekend is op verkiezingsdag 3 november. Met alle vroegtijdige stemmen erbij, zijn er al meer dan 70 miljoen stemmen uitgebracht. Dat is meer de helft van de totale opkomst van de vorige verkiezingen.

Terwijl Trump zich onder meer richt op de mogelijk cruciale swing states Wisconsin en Michigan, ging Biden, die in de meeste peilingen aan kop gaat, dinsdag in de aanval door campagne te voeren in de zuidelijke conservatieve staat Georgia. Na Bill Clinton in 1992 slaagde geen Democraat er meer in om die staat te winnen.

„Ik doe mee aan de verkiezingen als een trotse Democraat, maar ik zal regeren als een Amerikaanse president”, beloofde Biden gematigde kiezers in Georgia. „Ik zal samenwerken met Democraten en Republikeinen. Ik zal net zo hard werken voor hen die mij niet aanhangen als voor hen die dat wel doen.”

Later op de dag, in de overwegend zwarte stad Atlanta, zei Biden dat het feit dat hij in Georgia op campagne is, een teken is van een sterk momentum. „Er gebeurt iets hier in Georgia en in het hele land”, zei hij. „Als we Georgia winnen, winnen we alles.”

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach