Netherlands

'Trump betaalde in verkiezingsjaar 750 dollar inkomstenbelasting'

Donald Trump heeft in 2016, het jaar dat hij tot president van de Verenigde Staten werd gekozen, 750 dollar aan inkomstenbelasting betaald. Ook in 2017 droeg hij 750 dollar aan inkomstenbelasting af, schrijft The New York Times na eigen onderzoek.

De krant baseert zich op belastingaangiftes van Trump uit ruim twee decennia. In tien van de laatste vijftien jaar betaalde hij helemaal geen inkomstenbelasting.

Uit de gegevens van de krant komt naar voren dat veel van Trumps bedrijven verlies lijden en dat hij de komende jaren 300 miljoen dollar aan leningen moet terugbetalen. "Trump had meer succes met een succesvol zakenman spelen dan met een succesvol zakenman zijn", schrijft de krant.

'Fake news'

Trump zelf noemt de publicatie van The New York Times fake news. In een eerste reactie zei hij wel degelijk meer belasting te hebben betaald, al noemde hij geen bedragen. Ook een advocaat van Trump zegt dat het verhaal niet klopt en dat hij juist tientallen miljoenen heeft afgedragen aan andere belastingen.

De president verzet zich al jaren tegen publicatie van zijn belastingaangiftes, ook juridisch. De meeste eerdere presidenten hebben hun belastinggegevens wel openbaar gemaakt. Trump beloofde in de campagne van 2016 om dat ook te doen, maar maakte die belofte niet waar, met een aantal rechtszaken tot gevolg. Die lopen nog steeds. Bij een persmoment in het Witte Huis zei Trump nu opnieuw dat de aangiftes openbaar worden, maar hij wilde niet zeggen wanneer.

De onthulling van The New York Times komt twee dagen voor het eerste tv-debat met Trumps uitdager bij de presidentsverkiezingen, de Democraat Joe Biden. De krant heeft voor de komende weken meer publicaties over Trumps belastingaangiftes aangekondigd.

Football news:

Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten
Leicester verdiende het om te winnen. Vardy is een wereldklasse speler