Netherlands

Ton Raven geïnstalleerd als Eerste Kamerlid OSF

Foto: ANP

Ton Raven is dinsdag geïnstalleerd als Eerste Kamerlid voor de Onafhankelijke Senaats Fractie (OSF). De wethouder uit Limburg volgt de Fries Gerben Gerbrandy op, die op 15 januari stopte als senator omdat het werk als eenmansfractie hem te veel energie kostte.

Raven staat op plek twee van de OSF-kieslijst. Tot voor kort was hij wethouder in Geleen voor de Stadspartij, maar die functie legt hij neer nu hij begint als Eerste Kamerlid.

Op de website van OSF reageert Raven verheugd op zijn installering. “Ik vind het persoonlijk een hele eer om de stem van de onafhankelijke politiek in Den Haag te mogen laten horen. Vergeet niet dat 33 procent van de kiezers tijdens gemeenteraadsverkiezingen lokaal stemt. Het werk in de Eerste Kamer is een mooie uitdaging waar ik veel zin in heb.”

OSF werd in 1999 opgericht en is een platform van onafhankelijke provinciale partijen. De partij komt op voor de belangen van lagere overheden, zoals gemeenten en provincies, in de landelijke politiek. Momenteel heeft OSF één zetel in de Eerste Kamer.

Football news:

Andrea Pirlo van Juventus Turijn: Juventus blijft vechten voor de scudetto. We zullen proberen om onze fouten niet te herhalen
Guardiola wil Atalanta verdediger Gozens in de zomer in de stad zien. De club is klaar om Zinchenko (TMW)
Sulser en de Show zal niet worden gestraft voor de woorden van de jury na de wedstrijd tegen Chelsea
David De Gea: Manchester United moet clubs als Chelsea verslaan om trofeeën te winnen
In de atletiek richtten ze een ska-punkband op (de coach is een fan). De voetbal charts zijn al zo druk-we herinneren ons andere spelers-muzikanten
Barcelona is klaar om Griezmann te verkopen voor 60 miljoen euro, maar kan geen kopers vinden (Ok Diario)
Tottenham zal spelen de 1e wedstrijd met Dynamo in Londen, de tweede-in Zagreb