Netherlands

Tineke Geessink, die op haar 63e moeder werd, overleden

Tineke Geessink, de vrouw die in 2011 op 63-jarige leeftijd beviel van een meisje, is overleden. Geessink laat een dochter van 9 na. Geessink stierf op 25 juni in Sint Annaparochie, laat haar familie weten. De doodsoorzaak is onbekend.

Geessink haalde de publiciteit als de oudste zwangere vrouw van Nederland. De Friezin raakte via eiceldonatie in het buitenland zwanger. Negen jaar geleden beviel ze in het ziekenhuis van Leeuwarden van een gezonde dochter.

In Nederland werd Geessink geweigerd voor een ivf-behandeling omdat de leeftijdsgrens daarvoor op 45 jaar lag. Artsen vonden de risico's van reageerbuisbevruchting op latere leeftijd te groot.

Geessink week daarom uit naar Italië. Daar was zij onder behandeling bij Severino Antinori, de arts die is gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen bij vrouwen boven de 50 en zelfs 60 jaar.

Hayo Deinum

Consternatie

De zwangerschap van Geessink leidde destijds tot nogal wat consternatie. Daarbij werd de vraag opgeworpen of een zwangerschap op 63-jarige leeftijd nog ethisch is, gezien het risico dat het kind de moeder al op jonge leeftijd kan verliezen.

In een interview met de NOS zei Geessink daarover: "Mijn kinderwens gaat zo diep, dat ik dit er allemaal voor over heb. Niemand weet van tevoren hoe oud hij of zij wordt. Ik hoop dat mijn dochter en ik nog heel lang van elkaar kunnen genieten."

Football news:

Rafinha kan van Flamengo naar Olympiacos verhuizen
Jan Obiak: ik wilde tot het einde van het seizoen tegen Real Madrid en Barca vechten. Dat hebben we niet gedaan
Kapustka verhuisde naar Legia. De middenvelder speelde 3 wedstrijden voor Leicester in 4 jaar en ging in bruikleen
Iker Casillas: Real Madrid verlaten was pijnlijk, maar dit is mijn thuis. Perez zei: Je zou hier moeten zijn
Upamecano over PSG: dit is de grootste club van Frankrijk. We zullen alles geven en proberen te winnen
Dembele mocht deelnemen aan de wedstrijd met Bayern. Hij heeft sinds November niet meer gespeeld
Porto tekende de Portugese doelman Ramos