Netherlands

Tientallen Australiërs opgepakt in onderzoek naar kindermisbruik

In Australië zijn 44 mannen opgepakt op verdenking van het maken en bezitten van kinderporno. De politie heeft zestien kinderen in veiligheid gebracht. In het hele land waren aanhoudingen.

De arrestaties volgen op een grootschalig onderzoek dat een jaar heeft geduurd. De mannen, die tussen de 19 en 57 jaar oud zijn, worden ervan verdacht dat ze via een clouddienst video's en foto's uitwisselden.

Honderden agenten in heel Australië waren betrokken bij het onderzoek en bij de zoektocht naar de kinderen die op het materiaal te zien waren. "Pixel voor pixel hebben onze onderzoekers zeer zorgvuldig gezocht naar aanwijzingen", zegt commissaris Reece Kershaw, die verantwoordelijk was voor de operatie.

"Kinderen zijn geen handelswaar", zegt Kershaw. "De Australische politie en de andere betrokken diensten werken de klok rond om misbruikers te identificeren en vervolgen."

Football news:

Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno
Heb je de vorm gezien die je wilde tekenen? Op 11 November werd de eerste poging door de verzender verboden.De passagiers van de Overwinningsvlucht Moskou - Jekaterinenburg kwamen 20 minuten te laat aan op hun bestemming vanwege deze ommezwaai
Chelsea wil altijd de no 1 club in Londen zijn. Chelsea Defender Cesar aspilicueta sprak voor de wedstrijd van de 10de ronde van de Premier League met Tottenham
Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo