Netherlands

Tien aanhoudingen in Urk na opnieuw een onrustige avond

Vuurwerkverbod Net als een week geleden werd er zwaar vuurwerk afgestoken door jongeren. Omstreeks middernacht keerde de rust terug na charges van de ME.

Voor het tweede weekend op rij is het onrustig geweest in Urk. Jongeren staken zwaar vuurwerk af op straat, richtten vernielingen aan en stichtten brandjes, meldt Omroep Flevoland. Busjes van de aanwezige ME werden bekogeld met stenen en flessen.

Lees ook: Groepjes jongeren veroorzaken overlast na afkondiging vuurwerkverbod

Vanwege de onlusten een week eerder was een deel van het vissersdorp tot risicogebied aangemerkt. De politie fouilleerde preventief op vuurwerk. Rondom middernacht werden de aanwezige jongeren opgeroepen naar huis te gaan en voerde de ME charges uit om de straten schoon te vegen. Er werden daarbij tien aanhoudingen verricht. Op Twitter schreef burgemeester van Urk Cees van den Bos dat het nu weer veilig op straat is.

Twitter avatar chvdbos Cees vd Bos Door het preventieve optreden van de politie was de overlast op #Urk vanavond minder dan vorige week. Toch was stevig ingrijpen door de ME nodig. Nu is de openbare orde hersteld. Er is een aantal belangrijke aanhoudingen verricht. Het is weer veilig op straat.

Vorige week zaterdag was het ook al onrustig in Urk. Zo werden er hulpverleners bekogeld met zwaar vuurwerk. Veel mensen waren toen op straat om te kijken bij de rellen. Volgens burgemeester van den Bos was het deze zaterdagavond minder druk dan een week eerder.

Football news:

Nepomnyasjchy tegen het verminderen van de RPL tot 12 clubs: Rusland is niet bereid om een groot aantal fans op te offeren
Wolverhampton loan Willian Jose van Sociedad met een uitkoopoptie. Real Sociedad forward Jose Willian is dicht bij een verhuizing naar Wolverhampton. De Engelse club heeft ermee ingestemd de 29-jarige Braziliaan tot het einde van het seizoen te leasen met het recht om uit te kopen. Willian zal pas volgende week in Wolverhampton aankomen, omdat hij nog geen werkvergunning in Engeland heeft gekregen vanwege de nieuwe Brexit-voorschriften. Wolven zien de spits als vervanging voor de gewonde Raul Jimenez. Eerder berichtte men belangstelling voor Willian uit Letico. In 13 wedstrijden van het seizoen scoorde de speler 3 goals en maakte 1 assist. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
AC Milan is dicht bij het lenen van Tomori aan Chelsea met een 20+ miljoen euro buy-out optie
Spartak over fans veroordeeld voor het vechten op Euro 2016: Fedun persoonlijk hielp hen financieel
Lewandowski verbeterde het Bundesliga record door 22 goals te scoren in de eerste ronde
Flick on Bayern: ons doel is om op de top te blijven
Doelman Alcoyano heeft 10 redes in de wedstrijd tegen Real Madrid. Het meest in het seizoen onder de rivalen van Madrid