logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Technisch mankement mogelijk oorzaak van dodelijk ongeluk Bussum

Fietsster omgekomen

25 minuten geleden Aangepast: 1 minuut geleden

Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Het dodelijke ongeluk tussen een NS-bus en een fietsster gistermiddag in Bussum, is mogelijk veroorzaakt door een technisch defect. Het 36-jarige slachtoffer kwam met haar bakfiets onder de bus terecht en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. In de bakfiets zat ook een kind, dat niet gewond raakte.

Het lijkt er niet op dat er iemand schuldig was aan het ongeluk, meldt de politie. "Mogelijk was iets aan de bus niet in orde. Dat vermoeden is ontstaan door getuigenverklaringen en camerabeelden."

De bus is door de politie in beslag genomen. Technisch onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ravage door busongeluk Bussum: fietser om het leven gekomen

Aanvankelijk bestond het vermoeden dat de chauffeur van de bus onwel was geworden. De politie heeft hem verhoord over zijn betrokkenheid. Hij zit niet vast.

Chaotische taferelen

De bus richtte een ravage aan op de Comeniuslaan op de grens van Naarden en Bussum. Daar botste het voertuig tegen vijf geparkeerde auto's en reed ook een bakfiets aan. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was er in de straat sprake van 'chaotische taferelen'.

Tussen Weesp en Naarden-Bussum was gistermiddag een sein- en wisselstoring op het spoor. De NS-bus werd ingezet vanwege de storing.

Themes
ICO