Netherlands

Sylvana vindt ‘lollige’ nep-doventolk net zo erg als Zwarte Piet: ‘Uiterlijk of beperking géén kostuum of punchline’

Het antiracistische raadslid uit Amsterdam heeft geen goed woord over voor een persconferentie uit de grensgemeente Berg en Dal, waar bij wijze van humor een grappenmaker zichzelf omdoopte tot gebarentolk en de burgemeester ging tolken.

Erg grappig was de sketch van de Gelderse burgemeester Mark Slinkman in zijn persconferentie over het carnavalsseizoen ook al niet. Er staat iemand achter hem net te doen alsof hij een gebarentolk is, maar dat duidelijk niet is. Toch krijgt de komiek het niet voor elkaar om mensen te laten lachen.

Wél heeft deze druk bewegende man het voor elkaar krijgen om mensen boos te maken. Quinsy Gario, één van de aanjagers van de Zwarte Piet-discussie in Nederland en tegenwoordig kandidaat-Kamerlid voor BIJ1, heeft geen goed woord over voor de actie van de gemeente Berg en Dal. Gario: “Er is een wereldwijde pandemie en dan ga je de communicatie met een groep die, al uitsluiting van informatie ervaart, over iets, dat met de pandemie te maken heeft, zo gewelddadig bagatelliseren?,” stelt hij: “Iedereen zou boos moeten zijn hierover.”

Of “iedereen” die suggestie overneemt moeten we nog bezien. Maar iemand die in ieder geval zich aangesproken voelt, is Sylvana Simons, lijsttrekker van BIJ1 bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Zij vindt het niet kunnen dat de burgemeester van Berg en Dal een grappig bedoelde nep-doventolk heeft ingezet bij een video over carnaval in het coronasiezoen. De politica trekt zelfs de vergelijking met Zwarte Piet, wat – indachtig Sylvana’s ideologie – ongeveer net zo erg is als andere mensen die zaken op één lijn zetten met taferelen uit de Tweede Wereldoorlog. Simons stelt kort en krachtig: “Iemands uiterlijk of beperking is géén kostuum of punchline.”

De lokale carnavalsvereniging laat zich echter niet de les lezen vanuit woke-utopia Amsterdam: “Erger je niet aan alles, en neem een ander niet steeds de maat. Er zijn genoeg echte problemen in dit land,” vinden zij.

Football news:

Arsenal zal Ozil en Sokratis uitsluiten van de Premier League. Arsenal rekent niet op middenvelder Mesut Ozil en verdediger Sokratis Papastathopoulos. Goal.Com volgens de bron zal de club Ozil en Sokratis uitsluiten van de aanvraag voor het Engelse kampioenschap. De spelers zijn al op de hoogte gebracht van dit besluit. Ze kunnen dus pas in Februari het veld in, wanneer het transfervenster opengaat. Ozil heeft sinds maart niet meer voor Arsenal gespeeld. De club had gehoopt hem te verkopen in het laatste transfervenster, maar de deal kon niet worden geregeld. De 32-jarige papastathopoulos zal ook het begin van het seizoen missen. Er werd gemeld dat ze geïnteresseerd zijn in Napoli, maar uiteindelijk mislukte de overdracht. Arsenal heeft Ozil en Sokratis nog niet opgenomen in hun bod op de Europa League
Bartomeu zal de wedstrijd tegen Ferencvaros missen vanwege de begeerte van een familielid. De voorzitter van de Barca wil naar de wedstrijd met Real Madrid. De president van Barcelona, Josep Bartomeu, zal de Champions League wedstrijd van vandaag tegen Ferencvaros missen. De 57-jarige manager zal niet naar de wedstrijd kijken vanuit de VIP box in het kamp Nou, omdat hij contact had met een familielid die het coronavirus had. Bartomeu ' s eerste PCR test voor COVID-19 was negatief. De Catalaanse President hoopt op 24 oktober in het stadion te kunnen verschijnen tijdens de Clasico met Real Madrid. Om dit te doen, moet hij slagen voor de tweede test en een negatief resultaat krijgen. Op 1 en 2 November komt de Raad van bestuur van Barca bijeen om de kwestie van een motie van wantrouwen tegen Bartomeu te bespreken. Het vereiste aantal handtekeningen is al verzameld. Het is mogelijk dat Barca niet genoeg geld heeft om hun salaris te betalen. Het is geen virus, het is een management leugen.Econoom over de financiën van de club
Liverpool en Manchester United behoren tot de clubs die een Europese Premier League willen oprichten. Volgens Sky Sports zijn Liverpool en Manchester United hierbij betrokken. Het nieuwe toernooi zal in 2022 van start gaan en ze willen het midden van het seizoen houden onder auspiciën van de FIFA. Verwacht wordt dat er 18 teams aan zullen deelnemen. Ongeveer een dozijn clubs uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, waaronder Barcelona, Attico, Real Madrid, Bayern München, PSG en Juventus, zijn al gevraagd over hun mogelijke deelname aan het toernooi. Vijf Engelse clubs zullen aan het project kunnen deelnemen. Er zij op gewezen dat deze kwestie reeds is besproken door vertegenwoordigers van Manchester City, Tottenham, Chelsea en Arsenal. Er wordt momenteel naar investeerders gezocht. Het kan een JP Morgan Bank zijn. Het bedrag dat nodig is om de Europese Premier League te creëren is 4,6 miljard pond. De FIFA en de UEFA weigerden commentaar te leveren op deze informatie. Voorheen begonnen Liverpool en Manchester United een project van radicale vernieuwingen in het Engelse voetbal. Hun voorstellen omvatten onder meer het verlagen van de Premier League van 20 naar 18 teams, het annuleren van de League Cup en de FA super Cup, het veranderen van de financieringsstructuur en het toekennen van extra geld aan de Engelse voetbalbond (EFL). Er wordt ook voorgesteld de top-6 clubs en Everton, Southampton en West ham een speciale status te geven die hen in staat stelt elk besluit over de Premier League te aanvaarden of te verwerpen. De bond heeft dit initiatief al verworpen
Thibaut Courtois: real wil de Champions League winnen en La Liga
Tiago en Matip trainden vandaag niet met Liverpool. Ze zullen waarschijnlijk niet Spelen Ajax
Griezmann zal niet terugkeren naar Attico vanuit Barcelona
Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland