Netherlands

Sunweb met drie Nederlandse renners naar Giro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Wielerploeg Sunweb gaat met drie Nederlanders naar de Ronde van Italië, die zaterdag begint op Sicilië. Wilco Kelderman en Sam Oomen zijn de kopmannen in de Giro, Martijn Tusveld gaat mee om ze te assisteren. "We gaan naar Italië met twee doelen: een goed klassement en ritzeges boeken", zegt ploegleider Luke Roberts.

De Australiër Michael Matthews, bezig aan zijn laatste maanden bij Sunweb voordat hij overstapt naar Mitchelton-Scott, moet voor dagsucces gaan zorgen. De Sunweb-ploeg bestaat verder uit de Australiërs Chris Hamilton en Jai Hindley, Nico Denz uit Duitsland en de Amerikaan Chad Haga. Hij neemt de plek in van de oorspronkelijk voor de Giro aangewezen Deen Casper Pedersen, die de afgelopen weken al de Tour de France reed.

"Na een succesvolle herstart van het seizoen, met een geweldige Tour, is de motivatie binnen de ploeg heel groot", zegt Roberts. "De jongens willen dat succes graag doorzetten in Italië."

Football news:

Eriksen over waarom hij niet genoeg speelt voor Inter: Vraag Conte
Allison over de verwonding van Van Dijk: het was een optionele actie van Pickford, 100%
Voor publieke masturbatie werd de middenvelder anjera El-Melali veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf op proeftijd
We blijven het beste team in de geschiedenis verzamelen. Nu de rechtse verdedigers van de
Ryan Giggs: het kan 15-20 jaar duren voordat de Manchester United titel
Galaxy ontsloeg hoofdcoach Skelotto Guillermo Barros Skelotto vertrekt als hoofdcoach van de Los Angeles galaxy. De club kondigde het ontslag van de specialist aan. Dominic Kinnear is benoemd tot waarnemend hoofdcoach. Gezien de resultaten hebben wij besloten de andere kant op te gaan. Galaxy is een club met een kampioensmentaliteit. Als club hebben we een collectieve verantwoordelijkheid en iedereen zou de schuld voor de huidige situatie van de club moeten delen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten en geloof dat we de juiste weg kunnen vinden voor dit team en onze clubzei Galaxy CEO Dennis te Klose. Sinds 2019 werkt Skelotto voor de Los Angeles-Club
Gattuso ongeveer 1:0 Sociedad: match afhing, beslissen of Napoli de taak om vooruit te gaan naar de Play-offs de Europa League meer dan de helft