Netherlands

Sterke Yerke Jeugdboek voor alle Friese basisscholen

De Friese Kinderburgemeesters en gedeputeerde Poepjes kregen eind vorige week de eerste exemplaren van het Sterke Yerke Jeugdboek overhandigd in de Statenzaal van het Provinciehuis.

Na de schoolvakanties krijgen alle basisscholen in Friesland zowel een Nederlands als Friestalig exemplaar cadeau.

Volgens Wilfred de Jong, woordvoerder van Sterke Yerke, is dit door Thys Wadman geschreven boek gebaseerd op de tocht van het derde Sterke Yerke vlot, die in 1979 de Atlantische Oceaan overstak en daarmee wereldnieuws werd. Het 144 pagina’s tellende boek is zowel in het Nederlands als het Fries verkrijgbaar en voorzien van originele foto’s van deze spectaculaire overtocht en prachtige illustraties.

De opbrengst van de boeken (verkrijgbaar bij AquaZoo en Van der Velde) gaat geheel naar de bouw en het onderhoud van Sterke Yerke IV. Met het nieuwe vlot gaan straks kinderen van de hoogste klassen uit het basisonderwijs langs de Waddeneilanden en kustgemeenten varen om meer milieubewust te worden én iets te doen aan de vervuiling. ,,Elke cent wordt dus goed besteed. Dat is allemaal notarieel vastgelegd”, zo besluit De Jong.

Kijk voor meer informatie op de website .

Football news:

Medaille stand van de Olympische Spelen-2020: de Britten nog steeds verslaan Rusland, en China vertraagd met goud
PSG zijn de laatste mensen die de Champions League winnaar willen zien. Het hoofd van de Raad van Commissarissen van Eintracht Frankfurt, Philip Holzer, sprak over de situatie op de transfermarkt
Ronaldo zal spelen tegen Barcelona in de Joan Gamper Cup
Calvin Phillips over knielen: een herinnering dat racisme heeft geen plaats in de samenleving
Monaco heeft AZ ' s topscorer Miron Boadu ondertekend
Bayern is geïnteresseerd in Danilo. Juventus heeft gevraagd 30 miljoen euro
Tiago arriveerde op de Liverpool locatie zonder te herstellen van een blessure