Netherlands

Sparta na zege op FC Emmen bezig met opmars

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Op eigen veld heeft Sparta Rotterdam afgerekend met FC Emmen (2-1). De ploeg van trainer Henk Fraser is met drie zeges in de laatste vier Eredivisie-wedstrijden bezig aan een opmars.

De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging vanwege een kapot net in een van de doelen. Na iets meer dan 20 minuten waarin beide ploegen vooral aftastten, werkte Deroy Duarte de 1-0 binnen namens de Rotterdammers. Een uittrap van Sparta-doelman Maduka Okoye werd doorgekopt en volledig verkeerd ingeschat door Emmen-verdediger Glenn Bijl. Duarte profiteerde.

Enkele minuten na rust kopte Michael de Leeuw via de rug van ploeggenoot Miguel Araujo de bal raak uit een corner (1-1). De gelijke tussenstand was van korte duur omdat Abdou Harroui met een fraai schot van afstand de Spartanen opnieuw aan de leiding bracht. Het bleek de winnende treffer.

Sparta heeft 12 punten en staat negende. Emmen wacht nog steeds op de eerste zege van dit seizoen en heeft 3 punten. De ploeg uit Drenthe verloor bovendien nog nooit 6 duels in de Eredivisie op rij.

Football news:

Sinds 1999 scoort Zlatan elk jaar. Gisteren scoorde hij de eerste goals in 2021
Real Madrid is ervan overtuigd dat PSG 150 miljoen euro zal vragen voor mbape. Madrid is niet bereid om zoveel te betalen. Real Madrid is van mening dat de overname van PSG striker Kylian Mbappe problematisch zal zijn. De club van Madrid is ervan overtuigd dat de Parijzenaars ongeveer 150 miljoen euro voor de speler zullen vragen. Real zal niet in staat zijn om aan dergelijke eisen te voldoen, volgens de overdracht van Jugones op El Chiringuito journalist Jose Pedrerol. De belangstelling van Madrid voor de Fransman is al lang bekend. Het huidige contract met PSG verloopt in de zomer van 2022. Dit seizoen heeft de speler 12 goals gescoord en 5 assists gemaakt in 16 Ligue 1 wedstrijden. Zijn volledige statistieken zijn hier te vinden
Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen