Netherlands

Slowaaks Hooggerechtshof draait vrijspraak verdachten in moord op Ján Kuciak terug

De ouders van Ján Kuciak (l) en de moeder zijn verloofde Martina Kušnírová en Kuciaks broer, kort na het besluit van het Hooggerechtshof dat de zaak tegen verdachte Kocner over moet | TASR via AP

Het Hooggerechtshof in Slowakije heeft de vrijspraak van twee verdachten in de moord op onderzoeksjournalist Ján Kuciak teruggedraaid. De vrijspraak vorig jaar, van verdachte zakenman Marián Kocner en een vermeende tussenpersoon Alena Zsuzsová, vond plaats zonder dat al het beschikbare bewijs afdoende was bekeken, stelt het Hooggerechtshof.

De vrijspraak volgde juist op basis van een vermeend gebrek aan bewijs. Het herzien van al het berschikbare materiaal moet nu in een nieuwe rechtszaak alsnog gebeuren.

Kocner zit overigens op dit moment nog een celstraf van 19 jaar uit wegens fraude.

In 2018 werden Kuciak en zijn verloofde in hun huis vermoord. De huurmoordenaar bleek een oud-militair, die begin vorig jaar werd veroordeeld tot 23 jaar cel.

Football news:

Medaille stand van de Olympische Spelen-2020: de Britten nog steeds verslaan Rusland, en China vertraagd met goud
PSG zijn de laatste mensen die de Champions League winnaar willen zien. Het hoofd van de Raad van Commissarissen van Eintracht Frankfurt, Philip Holzer, sprak over de situatie op de transfermarkt
Ronaldo zal spelen tegen Barcelona in de Joan Gamper Cup
Calvin Phillips over knielen: een herinnering dat racisme heeft geen plaats in de samenleving
Monaco heeft AZ ' s topscorer Miron Boadu ondertekend
Bayern is geïnteresseerd in Danilo. Juventus heeft gevraagd 30 miljoen euro
Tiago arriveerde op de Liverpool locatie zonder te herstellen van een blessure