Netherlands

Shorttrackkampioene Schulting: ooit keren we terug in vol Ahoy

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Olympisch kampioene Suzanne Schulting is blij en opgelucht dat er nu duidelijkheid bestaat over het doorgaan van de WK shorttrack. Het evenement is om organisatorische en financiële redenen verplaatst van Ahoy Rotterdam naar Sportboulevard Dordrecht en tevens een week vervroegd (5-7 maart).

"Als atleet ben ik positief dat de WK doorgaat en dat we ons toch kunnen meten met de besten van de wereld", laat Schulting weten. "We weten nu waar we aan toe zijn, dat is dus helaas niet een vol Ahoy, maar ik ga er vanuit dat we daar in de toekomst weer terugkomen, samen met alle fans. Ik zal nooit vergeten hoe de WK in 2017 waren. In een uitverkocht Ahoy Rotterdam. Dat was onbetaalbaar."

De Nederlandse shorttrackers zijn redelijk vertrouwd met Dordrecht. Bijna twee jaar geleden vonden daar de EK plaats. In februari van dit jaar werd in de Dordtse schaatshal de wereldbekerfinale afgewerkt.

"Het is jammer dat de WK in Ahoy niet door kunnen gaan, maar Dordrecht is een uitstekend alternatief", zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. "We zullen er ook in de Sportboulevard een succes van maken, in elk geval voor de tv-kijkers thuis. Belangrijk is dat we het professioneel en veilig doen."

Toernooidirecteur Cees Juffermans is tevreden met de oplossing. "We zitten nog steeds midden in een coronacrisis en het is onmogelijk te voorspellen wat er in maart 2021 mogelijk is. We moeten duidelijkheid scheppen en we kunnen en willen graag een kwalitatief heel goed toernooi neerzetten voor de sporters. Dus dit is het beste van twee werelden."

Football news:

En-Nesiri is de eerste Sevilla speler in 81 jaar om een hattrick te scoren in 2 opeenvolgende La Liga home games
Real Madrid coach Bettoni about 4-1 met Alaves: een welverdiende overwinning. Zidane is erg blij met het spel
Benzema is ongeveer 4:1 met alavesa: een goed spel is belangrijk voor het vertrouwen. Na een zware week, Real Madrid zijn op het juiste spoor
Cheltenham scoorde tegen Man City na een doorbraak in de beste traditie van Rory Delap. Gooi de bal naar 30 meter hielp handdoek
= = Interlandcarrière = = Benzema maakte zijn debuut voor Real Madrid in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Alaves. De 33-jarige heeft 15 doelpunten in een seizoen voor de club in alle competities-10 in de league, 4 in de Champions League en één in de Spaanse Super Cup. De Fransman heeft in 10 van zijn 12 seizoenen minstens 15 goals met de Creamers gescoord. In het seizoen 2009/10 scoorde hij 9 doelpunten, in het seizoen 2017/18-12. De statistieken van Benzema zijn hier te vinden
Ibrahimovic-Zapate: Ik heb meer goals gescoord dan jij in je carrière hebt gespeeld
Foden zou Foden moeten zijn, niet De Bruyne. Er is maar één de Bruyne