RKC Waalwijk heeft zaterdag de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De Waalwijkers profiteerden van een rode kaart van VVV'er Roy Gelmi en bogen een 1-2-achterstand om in een 3-2-overwinning.

Het winnende doelpunt van RKC kwam drie minuten voor tijd van de schoen van Lennerd Daneels. De Belgische invaller schoot vanuit een lastige hoek schitterend in de bovenhoek.

RKC won buitenshuis al van FC Twente (0-2) en Vitesse (0-1), maar was in eigen huis nog niet verder gekomen dan drie remises. Met twaalf punten uit elf wedstrijden staan de Brabanders verrassend tiende in de Eredivisie, drie plaatsen boven VVV.

De ploeg van trainer Fred Grim nadert daarmee al het totaal waarmee het vorig seizoen eindigde in de door corona afgebroken competitie. Uit 26 wedstrijden werden toen slechts vijftien punten gepakt.

Tiende goal Giakoumakis baat VVV niet

RKC ging een week na de verrassende 0-2-zege in Enschede ook tegen VVV goed van start. Na een half uur opende Finn Stokkers de score na een slimme pass van aanvoerder Anas Tahiri.

De thuisploeg kon maar vijf minuten genieten van de voorsprong. Een ongelukkige handsbal van Paul Quasten leverde VVV een penalty op, waaruit Georgios Giakoumakis zijn tiende doelpunt van het seizoen maakte. Daarmee is de Griek voorlopig alleen topscorer van de Eredivisie.

Aan het begin van de tweede helft kwamen de Limburgers via een kopgoal van Vito van Crooy zelfs op voorsprong. Een tweede gele kaart voor Gelmi in de 55e minuut betekende snel daarna een domper op de feestvreugde.

RKC profiteerde optimaal van het numerieke overwicht en kwam een kwartier voor tijd via een van richting veranderd schot van Ahmed Touba langszij, waarna Daneels zich tot matchwinner kroonde.

Later op de avond staan in de Eredivisie nog de wedstrijden Fortuna-Willem II (18.45), Ajax-FC Twente (20.00) en PEC Zwolle-Vitesse (21.00) op het programma.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie