Netherlands

Recordaantal passagiers voor Belgische luchthavens

In België hebben de vijf grootste luchthavens vorig jaar voor het eerst meer dan 35 miljoen passagiers verwerkt. De twee grootste, Brussels Airport (Zaventem) en Brussels South Charleroi Airport, boekten recordaantallen van respectievelijk 26,4 en 8,22 miljoen reizigers, een gemiddelde groei van 2,4 procent ten opzichte van 2018.

Op Charleroi vliegen budgetmaatschappijen als Ryanair en Wizz Air, die ook veel Nederlandse klanten trekken. Brussels Airport lijkt definitief uit het dal te zijn geklommen waarin het terechtkwam na de terroristische aanslag in maart 2016.

Bij de kleine luchthavens deed Antwerp Airport het goed met een stijging van 2,6 procent (306.330 passagiers), terwijl de luchthaven van Oostende zelfs groeide met 8,9 procent tot 457.423 passagiers. Het vliegveld van Luik, Liège Airport, bleef stabiel op iets meer dan 170.000 passagiers.

Football news:

Mensen hebben geen idee wat er echt aan de hand is met een van de beste spelers van onze tijd
Lionel Messi: Aduriz zal gemist worden door iedereen in La Liga. Hij is een bommenrichter
Shakespeare werd assistent coach in Aston Villa
In Engeland kan het stadion gesloten worden voor toeschouwers voor racisme. Spelers zullen worden gediskwalificeerd voor 6-12 wedstrijden voor discriminatie
Hans-Dieter flick: ik begrijp het als Tiago in de Premier League wil spelen
Ik dacht niet dat de match met Napoli mijn laatste leider van Barca kon zijn
Waar de Champions League stopte: Sarri riskeert degradatie van Lyon, terwijl Real Madrid tegenover de stad staat