Netherlands

Rechter stelt privacywaakhond in het ongelijk over boete VoetbalTV

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

[email protected]

Vacatures & advertenties

[email protected]

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.

© Gino Press / ANP

De rechtbank Midden-Nederland haalt een streep door de boete die de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) deze zomer heeft opgelegd aan het bedrijf VoetbalTV, een videoplatform voor het amateurvoetbal dat in september failliet is verklaard. De rechtbank constateert dat de toezichthouder een verkeerde interpretatie van de privacywetgeving hanteert.

VoetbalTV, bvan de KNVB en Talpa, maakte met behulp van slimme camera’s automatische videoregistraties van amateurwedstrijden. En wie lid is van de voetbalbond stemde automatisch in met het filmen van wedstrijden, ook minderjarige voetballers. De privacytoezichthouder plaatst VoetbalTV in de categorie commerciële onderneming en vindt dat zuivere commercie nooit een rechtvaardiging kan opleveren voor het verzamelen van beelden en dus persoonsgegevens. AP stelde dat de privacy van spelers werd geschonden en legde VoetbalTV een boete van 575.000 euro op.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft volgens de rechtbank onvoldoende uitgelegd waarom VoetbalTV geen ‘gerechtvaardigd belang’ heeft bij het opnemen en uitzenden van amateurwedstrijden. De toezichthouder moet van de rechtbank nog onderzoeken of het belang van VoetbalTV bij het opnemen en uitzenden van wedstrijden in overeenstemming is met de privacyregels. Omdat dat onderzoek nog niet is gedaan, had AP de boete daarom ook niet mogen uitreiken. Meer bij Rechtspraak

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)