Netherlands

Rapport: Urker SGP-wethouder Post overtrad regels

De Urker wethouder Geert Post (SGP) heeft in strijd gehandeld met de Gemeentewet door nevenfuncties niet te melden. Daarmee heeft hij het aanzien van de gemeente schade toegebracht.

Dat stelt adviesbureau Necker van Naem uit Utrecht na integriteitsonderzoek dat de gemeente Urk heeft laten uitvoeren. De gemeenteraad bespreekt het rapport deze dinsdagavond.

Post legde op 6 augustus zijn werkzaamheden als wethouder voorlopig neer toen bleek dat hij een functie als vervoersmanager bij het transportbedrijf van zijn zoon, JP Trans Urk, niet had gemeld. Zijn zoon zit in Engeland gevangen nadat 419 kilo drugs werd ontdekt in een lading bloemen die hij vervoerde. De chauffeur zegt slachtoffer te zijn van een poging van anderen om drugs het Verenigd Koninkrijk binnen te smokkelen.

Volgens het rapport is Post al langere tijd intensief betrokken bij het transportbedrijf van zijn zoon. Deze betrokkenheid is groter dan hij in de gesprekken met collega-bestuurders en ambtenaren liet blijken. De verklaringen die hij geeft voor het niet melden van de nevenfuncties, zijn volgens het bureau ontoereikend. Door als wethouder Economische Zaken deze nevenfuncties te vervullen, ontstaat de schijn van belangenverstrengeling. Die verstrengeling is er volgens het rapport in het handelen van de wethouder rond de wachtlijst uitgifte van gronden.

Post was dinsdagmorgen niet bereid een reactie te geven op het rapport.

Het onderzoeksbureau zegt erop gewezen te zijn dat Urk onderscheidend is in cultuur en omgang met elkaar. „De kracht van deze cultuur, met een sterke rol voor familie en saamhorigheid, is kostbaar en te koesteren. Maar juist in die context is het van belang om je als overheid, en als vertegenwoordiger van die overheid, aan de regels te houden. In dit onderzoek is naar ons oordeel sprake van te veel signalen dat wethouder Geert Post zich beroept op het type gedrag waar Urk zich als samenleving op laat voorstaan.”

Football news:

Salzburg coach Marsh: Attico verschilt niet van Lokomotiv in hun spelstijl. Het verschil in het niveau van de spelers
Bartomeu en zijn directeurs kunnen morgen ontslag nemen als de motie van wantrouwen niet wordt uitgesteld.Het management van Barcelona wil geen motie van wantrouwen in club President Josep Bartomeu houden. De Catalaanse club deed een beroep op de Generalitat (regering) Catalonië om de stemming, die gepland was voor 1 en 2 November, uit te stellen, maar werd geweigerd, ondanks de aanbevelingen van de regering om thuis te blijven en de noodtoestand opgelegd. Bartomeu en zijn team kunnen morgen ontslag nemen als de generale staf het besluit goedkeurt om een stemming te houden over de goedgekeurde data. Volgens Diario Sport, heeft de Barca President zijn raad van Bestuur al meegedeeld dat het ontslag van het hele management morgen kan worden aangekondigd
Luka Modric: zou de Gouden Bal inruilen voor Kroatië dat het WK
We hebben Bale ' s golfvaardigheden met de profs uit elkaar gehaald. Het lijkt erop dat Gareth 15 uur per week traint.Het blijkt dat hij ooit zijn leven riskeerde
Alli werd niet opgenomen in Tottenham ' s bod voor de wedstrijd tegen Burnley, hoewel hij niet gewond was
Isco: Zidane verandert me in de 50-60e minuut of zelfs in de helft van de tijd, en laat me vrij in de 80e
Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala