Netherlands

Rabobank keert voorlopig geen dividend uit

Foto: ANP

De Rabobank keert voorlopig geen dividend uit. De bank volgt daarmee de aanbevelingen van de Europese Centrale Bank (ECB) om tijdens de coronacrisis geen dividend uit te keren aan aandeelhouders.

De Rabobank meldt zondagavond in maart, juni en september 2020 geen uitkeringen te doen op de Rabobank certificaten. Pas in oktober 2020 zou weer dividend kunnen worden uitgekeerd. “Het is onze prioriteit, samen met het bankwezen, de overheid, toezichthouders en andere belanghebbenden, om onze klanten, die zo zwaar worden getroffen door de corona-pandemie, te ondersteunen door hen verschillende mogelijkheden te bieden voor tijdelijke financiële hulp. Als coöperatieve bank willen en kunnen we deel uitmaken van de oplossing en onze klanten door deze crisis heen helpen”, stelt financieel directeur Bas Brouwers.

De aanbeveling van de ECB gelden voor de dividenden over de jaren 2019 en 2020. De ECB wil dat banken kapitaal sparen zodat ze de economie kunnen ondersteunen.

Football news:

De scheidsrechter in Letland liet een zwarte voetballer een rode kaart en een FAK zien. Dit is een zeer ongemakkelijke situatie
Barcelona heeft de streaming service Barça TV+gelanceerd
In het netwerk verschenen foto ' s van de nieuwe gastvorm Arsenal. De textuur lijkt op marmer
Terugkomen van een verwonding is altijd moeilijk, een beetje eng
Alexander Zinchenko: trainen in Manchester City is gewoon moord. Mensen vechten voor een plek in de rij
Antoine Griezmann: het winnen van La Liga en de Champions League met Barca is een droom. Ik wil graag mijn carrière in de VS afmaken
Ik denk niet dat Ousmane Barcelona zal verlaten