Netherlands
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Psycholoog (78) die zelfdodingsmiddel verkocht haalt duizenden euro's op

Wim van Dijk (Foto: ANP).
Wim van Dijk (Foto: ANP).

Wim van Dijk uit Den Bosch heeft al meer dan 7.000 euro ingezameld om zijn juridische kosten te dekken. Dat is te zien op de website steunactie.nl, waar de 78-jarige psycholoog afgelopen weekend een crowdfunding begon. Van Dijk rekent er op binnenkort voor de rechter te moeten verschijnen en is bereid 'tot de hoogste instantie' door te strijden. Maar dat kost wel geld.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Van Dijk er van mensen te hebben geholpen met zelfdoding. Dat is strafbaar. Op de website van Van Dijk staat een uitgebreide handleiding voor het zelfdodingsmiddel 'Middel X', en in een interview met de Volkskrant gaf hij aan dit middel ook aan meer dan honderd mensen verkocht te hebben.

Hoge kosten
Van Dijk vindt dat het middel verkrijgbaar moet zijn voor mensen die de mogelijkheid willen hebben hun leven op een humane manier te beëindigen. Hij is lid van de Coöperatie Laatste Wil, die ook pleit voor het vrij beschikbaar maken van het middel.

"Ik heb aan mensen in nood het Laatste Wil Middel verstrekt. Daarvoor ben ik gearresteerd. Ik wil tot de hoogste instantie de Euthanasiewet aanvechten. De advocaatkosten zijn hoog. Ik wil zelf een groot bedrag betalen, maar ik vraag je te doneren", zo schrijft hij op de crowdfund-pagina.

Bekende van Alex S.
Het OM arresteerde de afgelopen maanden meerdere leden van Laatste Wil. Een van hen, de 28-jarige Eindhovenaar Alex S. is een bekende van Van Dijk. Bij hem bestelde hij het zelfdodingsmiddel dat hij vervolgens weer doorverkocht, zo verklaarde hij in De Volkskrant.

LEES OOK:

'Erg dapper', veel steun voor psycholoog die zelfdodingsmiddel verstrekte

Psycholoog heeft 'ruim 100 mensen' zelfdodingsmiddel gegeven

Psycholoog (78) bood online handleiding zelfdodingsmiddel aan

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...