PSV lijkt op korte termijn opnieuw een speler te kunnen verwelkomen. De Eindhovenaren zijn in verregaande onderhandeling met Toulouse over de komst van de Ivoriaan Ibrahim Sangaré, zo melden VI en het AD vrijdagavond.

Naar verluidt zal er een bedrag van circa 9 miljoen euro met de transfer van de 22-jarige Sangaré gemoeid gaan. De middenvelder zou zaterdag al gekeurd worden in Eindhoven.

Sangaré moet bij PSV de gewenste partner van Pablo Rosario op het middenveld worden. Eerder op de dag liet trainer Roger Schmidt al weten dat hij nog op zoek is naar een verdedigende middenvelder en gaf hij daarbij ook aan dat een vertrek van Jorrit Hendrix nog tot de mogelijkheden behoort.

Bij Toulouse staat Sangaré al sinds de zomer van 2016 onder contract. Tot nu toe speelde de drievoudig international 78 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer trefzeker was.

Vorig seizoen degradeerde Toulouse uit de Ligue 1. In de huidige jaargang speelde Sangaré de eerste twee competitieduels, maar zat hij tijdens de laatste twee wedstrijden niet meer bij de selectie van de Franse club.

De Ivoriaan kan de vijfde nieuweling voor PSV worden tijdens deze transferperiode. Eerder versterkte PSV zich al met de keepers Yvon Mvogo en Vincent Müller, linksback Philipp Max en spits Eran Zahavi.