Netherlands

Prijsvraag à 50.000 euro voor wie beste Limburgse kinderliedjes, boekjes, spellen of podcast bedenkt

Roermond -

Creatieve geesten gezocht die de Limburgse taal met hulp van liedjes, (video)spellen, boeken of podcasts in lessen op basisscholen en kinderdagverblijven stimuleren. Voor deze prijsvraag is binnenkort een budget van in totaal 50.000 euro beschikbaar.

De opdracht om de Limburgse taal op deze manier een zetje te geven, komt van de provincie en het ministerie van Binnenlandse Zaken die elk 25.000 euro opzijzetten. De opdracht is helder: maak een praktisch lesmiddel waarmee het gebruik van de Limburgse taal op de basisschool en op kinderdagverblijven wordt gestimuleerd. Dat lesmateriaal kan bijvoorbeeld een boek, liedje, (video)spel of podcast zijn, maar iets anders is ook prima. Op voorwaarde dat het praktisch inzetbaar is.

Webinar

Het totale budget van 50.000 euro wordt in vieren gedeeld. Zo is de kans om te winnen groter. Er is dus vier keer 12.500 euro te vergeven aan inzendingen. Om de prijsvraag meer context te geven, verzorgt het Huis voor de Kunsten Limburg op 1 december een webinar Limburgse taal (vanaf 20.00 uur). Tijdens het webinar worden tips gegeven voor het schrijven van een projectplan. Ook komen inspirerende voorbeelden aan bod van materiaal voor kinderopvang en basisonderwijs uit andere delen van Nederland.

Taal

De prijsvraag is onderdeel van het convenant Limburgse taal dat de provincie Limburg en het ministerie van Binnenlandse Zake vorig jaar november tekenden. Zij spraken af om de positie van het Limburgs te verstevigen en het gebruik ervan te bevorderen en stimuleren.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het belangrijk is dat jonge kinderen al vanaf hun babyjaren in aanraking komen met verschillende talen. Dat is goed voor de taalontwikkeling.

De deadline voor de prijsvraag is 1 februari 2021. Op 1 maart worden de vier winnaars bekendgemaakt.

Prijsvraag Limburgse taal from Huis voor de Kunsten Limburg on Vimeo.

Football news:

De Valencia speler testte positief op antigenen. Gisteren was een match met Attico
Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)
Roman Abramovich: de status van Lampard in Chelsea blijft onwrikbaar. Hij is een iconisch figuur voor de club
Chelsea Lampard ontsloeg
Sergi Roberto kan herstellen voor de wedstrijd met Athletic op 31 januari. Hij miste meer dan 2 maanden
Giggs op Bruno en Cantona: er zijn overeenkomsten, maar Eric heeft 4 Premier League titels en een beker. Dit is een indicator