Netherlands

Pride Walk zaterdag van Martin Luther Kingpark naar Amsterdam CS

Foto: ANP

De Pride Walk in Amsterdam begint zaterdag in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. De jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de regenboogcommunity gaat daarvandaan via de Rijnstraat, het Frederiksplein, de Reguliersbreestraat, het Rokin en de Dam om te eindigen bij het Centraal Station, zegt een woordvoerder van het evenement.

Aanvankelijk zou de Pride Walk beginnen op het parkeerterrein bij de RAI, maar daar zag de organisatie vanaf toen bleek dat daarvoor hoge kosten in rekening werden gebracht. Via Twitter bracht de organisatie haar onvrede daarover naar buiten, waarna het gevraagde bedrag wel werd verlaagd, maar nog altijd te hoog werd gevonden.

De Pride Walk is een van de weinige grotere evenementen tijdens deze editie van Pride Amsterdam. Het programma is dit jaar opnieuw sober vanwege corona. Er zijn geen plein- en straatfeesten en ook is er geen botenparade, doorgaans het klapstuk van de grote lhbti-week.

Het thema is dit jaar ‘Take pride in us’. Mensen worden uitgenodigd om trots te zijn op “iedereen die niet aan de hetero-norm voldoet”, zei Pride-directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz daarover.

De organisatie roept deelnemers aan de Pride Walk op kleurrijke kleding te dragen en “een flinke dosis trots en blijdschap mee te brengen”.

Football news:

Emery op 0:0 Met Real Madrid: Villarreal correct gespeeld. We hebben ze geneutraliseerd
Butragueno over 0:0 met Villarreal: er was een straf op Nacho, contact met Albiol is duidelijk
Courtois op 0:0 met Villarreal: een punt is niet genoeg voor Real Madrid. We wilden alle drie na de nederlaag van Atletico
Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets