Netherlands

President Trump dit jaar wel naar World Economic Forum in Davos

De Amerikaanse president Donald Trump zal dit jaar het World Economic Forum in het Zwitserse skioord Davos bijwonen. Dat zei een regeringsfunctionaris in Washington donderdag. Vorig jaar annuleerde Trump de reis naar de jaarlijkse bijeenkomst van belangrijkste regeringsleiders en topmanagers.

Trump zal op 21 en 22 januari zijn opwachting maken in Zwitserland, hoewel van verschillende andere wereldleiders wordt verwacht dat ze wegblijven. Vorig jaar bleef Trump weg van de bijeenkomst, vanwege begrotingsperikelen met het Congres. Verschillende Amerikaanse overheidsdiensten werden daardoor tijdelijk gesloten.

Nu maakt Trump de reis tijdens toenemende spanning in het Midden-Oosten. Vooral met Iran zijn de spanningen hoog opgelopen na de uitschakeling door de VS van een Iraanse generaal op Iraaks grondgebied. Ook loopt tegen Trump nog steeds een impeachment-proces dat hem beoogt af te zetten.

Het Witte Huis zei dat in de delegatie van Trump ook zijn dochter Ivanka en haar echtgenoot Jared Kushner zitten. Verder reizen minister van Financiën Steven Mnuchin, minister van Economische Zaken Wilbur Ross en de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer mee.

Football news:

Thomas Tuchel:als beide benen intact waren, had je mijn 40 meter sprint kunnen zien
PSG redde Tuchel ' s huisdier: Choupo-moting kreeg iedereen gratis, slaagde er niet in om vanaf een centimeter te scoren, en trok Paris nu naar de halve finale van de Champions League
Gian Piero Gasperini: het ergste is dat we zo dichtbij waren. Ik kan alleen de jongens bedanken
Neymar was de speler van de wedstrijd Atalanta-PSG. Hij assisteerde
ПС PSG leed door de hele kwartfinale en draaide het om in 149 seconden. De Italiaanse vloek opgeheven en zo ver gegaan in de Champions League voor de eerste keer in 25 jaar
ПС PSG ' s pijn werd omgezet in geluk: in drie minuten, de lijdende sterren veranderden in het vieren van koningen
De club uit Italië wint de Champions League niet voor het 10de jaar op rij. Dit is een anti-record