Netherlands

Paus ontmoet sjiitische leider op tweede dag in Irak

Op de tweede dag van zijn bezoek aan Irak heeft de paus een ontmoeting gehad met de geestelijk leider van de sjiieten, ayatollah Ali al-Sistani. De twee spraken elkaar bijna drie kwartier in het huis van de 90-jarige ayatollah in de bedevaartsplaats Najaf.

Al-Sistani zei tegen de paus dat christenen in Irak in vrede moeten kunnen leven. De paus bedankte hem en de sjiitische gemeenschap voor het opkomen voor deze "kwetsbare en de meest vervolgde groep".

De enkele honderdduizenden christenen hebben sinds de val van Saddam Hoessein in 2003 zwaar te lijden onder geweld en vervolging. Zo zijn kerken en dorpen verwoest door terreurgroep IS.

Geboorteplaats Abraham

Na de ontmoeting ging de paus naar Nasiriya voor een bijeenkomst met interreligieuze leiders. Die vond plaats op de vlakte waar de ruïnes liggen van de oude stad Ur. Volgens de Bijbel zou daar de geboorteplaats zijn van Abraham, de aartsvader van joden, moslims en christenen.

Het bezoek van de paus aan Irak duurt vier dagen. Het is de eerste keer dat een paus het land bezoekt. Gisteren werd Franciscus groots onthaald op de luchthaven van Bagdad waar hij onder anderen premier Al-Kadhimi de hand schudde. De paus zei dat hij als "pelgrim van de vrede" naar Irak is gegaan.

Football news:

Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven