Netherlands

Opvallend veel overnames van recreatieparken

De afgelopen coronamaanden zijn er opvallend veel overnames van recreatieparken, bevestigt branchevereniging Hiswa Recron tegenover BNR.

Recreatie kun je opdelen in dag- en verblijfsrecreatie en watersport. Vooral verblijf heeft ondanks de coronacrisis best goed gedraaid, sommige gevallen zelfs verbeterd. Investeerders zien het ook. Buitenlandse partijen zijn ook geïnteresseerd in de Nederlandse markt. Als de vraag toeneemt, gaan mensen ook eerder verkopen, bijvoorbeeld als ze tegen hun pensioen aanzitten en geen opvolging hebben.

Luister terug | 46 procent meer herfstboekingen in vakantieparken

De Amerikaanse investeerder KKR nam Roompot over en ook Waterland deed grote overnames. Insteek is om de parken weer voor meer geld van de hand te doen. Dat zorgt ook weer voor extra transacties - en dan heb je het gauw over een aantal miljoenen. Heel verschillende, net als huizenmarkt hoekhuis, of rijtje en locatie. Begint rond miljoen tot tientallen miljoenen.

Lees ook | Recreatiebranche boekt fiks verlies hoogseizoen

Een grotendeels verlaten vakantiepark Roompot Cadzand.
Een grotendeels verlaten vakantiepark Roompot Cadzand.ANP Robin van Lonkhuijsen

Football news:

Napoli spelers kwamen in t-shirts met Maradona ' s naam en nummer 10 voor de Europa League wedstrijd
Daniele Bonera: Milan is blij met het spel met Rijsel en betreurt het resultaat
Neymar op Maradona: u zult altijd in onze herinnering blijven. Voetbal is u dankbaar
Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn. Showsport lezers nemen afscheid van Maradona
Napoli fans hielden een vuurshow voor het stadion ter nagedachtenis aan Maradona
Maradona tekende documenten over balsemen en exposeren. De familie wist niet dat ex-Argentina striker Diego Maradona stierf aan een hartstilstand op 25 November. Volgens de journalist Hernan Castillo heeft de voetballer documenten ondertekend waarin staat dat hij na zijn dood moet worden gebalsemd en tentoongesteld. Er zij op gewezen dat de familie van Maradona dit pas in de laatste uren ontdekte en verrast was. Daarover is nog geen besluit genomen. Op dit moment vindt in het presidentieel paleis in Buenos Aires een afscheidsceremonie voor Maradona plaats. Het lichaam wordt in een gesloten kist gelegd
Zorc over de toekomst van Nederland: we hebben lange termijn plannen met hem