Netherlands

Opnieuw onrustig op Urk, jongeren gooien vuurwerk

Op Urk is het vanavond opnieuw onrustig. Groepen jongeren gooien met vuurwerk, meldt de politie. Agenten zijn druk bezig om de rust en veiligheid te laten wederkeren, zegt een woordvoerder. Volgens Omroep Flevoland is ook de mobiele eenheid ingezet. Het is niet bekend of er jongeren zijn aangehouden.

De politie mag sinds gisteravond tot maandagochtend 08.00 preventief fouilleren bij verdachte situaties op Urk. Aanleiding voor die maatregel zijn ongeregeldheden die vorig weekend ontstonden in het vissersdorp. Jongeren stichtten toen brandjes en gooiden zwaar vuurwerk naar hulpverleners.

Sleeptouw

Volgens burgemeester Van den Bos van Urk ging het toen om een kleine groep raddraaiers. "De meeste jongeren op Urk gedragen zich keurig", zei hij. "Het is belangrijk dat zij zich niet door de relschoppers op sleeptouw laten nemen."

Gisteravond bleef het overigens rustig op Urk, zegt de politie.

Football news:

Dzeko ontkende West Ham. Striker wil Roma verlaten in de winter
Milan wil in de zomer Porto-middenvelder Otavio gratis tekenen. Milaan wil Porto-middenvelder Otavio tekenen, die aan het eind van het seizoen een gratis agent kan worden. De Rossoneri zijn in gesprek met de agent van de 25-jarige Braziliaan
Manchester United mag Lingard lenen aan West Ham
Mourinho op de dubbele Ntombela: hij is erg creatief. Een van degenen die weet hoe het spel te scherpen
Atalanta en Sevilla zijn het eens geworden over de overdracht van Gomez. De middenvelder vliegt naar Spanje op dinsdag
Laporta op Messi bij PSG: ik las dat ze verliezen hebben. We moeten bespreken welke deals ze kunnen betalen
PSG bood Ramos een contract aan voor 45 miljoen euro voor 3 jaar (Onda Cero)