Netherlands

Opnieuw drukte op wegen in Europa

Opnieuw drukte op wegen in Europa

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP LEX VAN LIESHOUT

Zondag is het weer druk op verschillende wegen in Europa. Zowel in Duitsland, Italië als in Frankrijk staan forse files. „Het is opvallend drukker deze zondag dan voorgaande jaren. Ik denk dat mensen de adviezen van verkeersdiensten ter harte hebben genomen om zondag te vertrekken”, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Zaterdag deed Zwarte Zaterdag in Frankrijk zijn naam eer aan, met op het hoogtepunt rond het middaguur 1090 kilometer file op de Franse wegen naar de vakantiegebieden. Ook op wegen in andere Europese landen was het druk, zoals in Duitsland, bij de Gotthardtunnel en in Italië op de A22 van de Brennerpas naar Verona.

Lees ook: Zwarte Zaterdag in Frankrijk: 1090 kilometer file

Op veel plekken waar het zaterdag druk was, staat volgens de woordvoerder van de ANWB ook zondag file. Met name ten zuiden van München is het druk. Op de A8 tussen München en het Oostenrijkse Salzburg staat in beide richtingen veel verkeer. „Daar gaat het vooral nog om vertrekkend verkeer”, aldus de woordvoerder, doelend op de voorspelling van de ANWB dat het zondag in Duitsland druk zou zijn op de wegen door vakantiegangers die terug naar huis gaan. Ook in Italië op de Brennerpas op de A22 naar Verona is het opnieuw filerijden. Op de A7 tussen Vienne en Orange in Frankrijk is het eveneens druk, net als op de A10 van Tours naar Bordeaux.

Volgens de woordvoerder van de ANWB was het zondag al opvallend vroeg druk. Zo stond er om 10.00 uur al een wachttijd van twee uur voor de Gotthardtunnel in Zwitserland. „Dat hebben we zaterdag niet gehad.” Zondagochtend ging het volgens de ANWB veelal nog om vertrekkend vakantieverkeer. „Zondagmiddag zal het waarschijnlijk ook druk worden met terugkerend vakantieverkeer.”

Football news:

Gian Piero Gasperini: het is nutteloos voor Atalanta om naar de scudetto te kijken. Inter, Milan en Napoli vallen op
Lewandowski ' s score van 19 wedstrijden voor Bayern werd onderbroken. Hij scoorde sinds februari
Muller was voor Rummenigge en met 218 doelpunten kwam naar de 3e plaats in de lijst van de beste scorers van Beieren
Reims coach Garcia mag Koeman vervangen in Barcelona
Tebas over het WK om de 2 jaar: complete waanzin en een fout. Schending van het voetbalecosysteem
Twee nieuwe onderzoeken worden uitgevoerd tegen de President van Angers in het geval van seksueel geweld
Als Mbappe enige kwaliteit heeft, is het bescheidenheid. Pochettino over de woorden van coach Metz over Kilian