logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Opmerkelijk: deze doodgewone babynamen zijn in sommige landen verboden

In het geval van sommige namen is het begrijpelijk dat de overheid hier een stokje voor steekt. Denk bijvoorbeeld aan Nutella, Nachos of Sexy. Maar ook deze – voor ons doodgewone – namen mogen in bepaalde delen van de wereld niet aan je baby worden gegeven.

Voorbeelden zijn Charlotte, Taylor of George.

IJsland

Eigenlijk geldt hier maar één simpele regel: de naam moet bestaan uit letters die in het IJslandse alfabet voorkomen. De letters die hier missen? De C, Q en de W. Hoogstwaarschijnlijk zijn er dus maar weinig bewoners wiens naam met één van deze letters begint.

Portugal

Hier heeft de overheid een naamwet die wel 80 pagina’s lang is. Vooral Engelse namen zijn niet geliefd. Denk aan Ashley, Bruce, Charlotte, George en Catherine. De Portugese versie van deze namen zijn daarentegen wel toegestaan, bijvoorbeeld Caterina. Ook afkortingen van namen – Ed in plaats van Eduardo – en verwijzingen naar popcultuur – Rihanna – zijn verboden.

Duitsland

Bij onze buren is het niet toegestaan om je baby een gender-neutrale naam te geven. Denk bijvoorbeeld aan Robin, Jip, Taylor en Bobbie. Ook mag je achternamen niet als voornamen gebruiken.

Denemarken

Hier heeft de overheid een lijst gemaakt met 7.000 babynamen die wél zijn toegestaan. Ouders kunnen dus simpelweg uit de lijst kiezen. Vooral creatieve spellingen worden geweerd, net als gender neutrale namen.

Hongarije

Net als in Portugal, zijn ook hier Engelse spellingen verboden. Stephen mag niet, maar Stefán wel.

Maleisië

Hier zijn alle namen die te maken hebben met de natuur verboden. Denk aan: Roos, Maan of Merel.

Saudi-Arabië

In dit lang is het niet toegestaan om een naam te kiezen die ingaat tegen de religie en cultuur. Het is dan ook verboden om de namen van profeten of goden te gebruiken. Maar ook de voor ons gewone namen, zoals Alice, Linda, Maya, Lauren en Elaine, mogen niet worden gebruikt

Bron: GoodHouseKeeping

Lees ook: dít zijn de populairste babynamen ter wereld

Themes
ICO