Netherlands

Ook Volksbank voert negatieve rente in boven 250.000 euro

Spaargeld Na ING en de Rabobank gaat ook de Volksbank een negatief rentetarief invoeren over spaartegoeden van meer dan een kwart miljoen euro.

De Volksbank gaat een negatieve rente invoeren voor spaartegoeden boven de 250.000 euro. Dat heeft het moederbedrijf van SNS, ASN Bank en Regiobank dinsdag bekendgemaakt. Zowel particuliere als zakelijke klanten bij deze banken moeten 0,5 procent gaan betalen over het deel van hun saldo boven boven dat bedrag.

De Volksbank zegt tot het besluit te zijn gekomen vanwege „de aanhoudende lage en negatieve rentes op de financiële markt”. Tegelijkertijd wordt er meer gespaard, aldus de bank. De rente tot 250.000 euro blijft ongewijzigd. Die is 0,1 procent voor particulieren en 0 procent voor zakelijke klanten. Jeugd- en jongerenrekeningen worden uitgezonderd van de negatieve rente.

Eerder dit jaar besloten ING en de Rabobank al tot de invoering van een negatief rentetarief over bedragen boven een kwart miljoen euro. Klanten van ABN Amro moeten vanaf januari betalen over spaartegoeden boven de 500.000 euro. Bij de Triodos Bank moet al worden betaald over een saldo boven een ton.

In tegenstelling tot andere banken bleef de invoering van een negatieve rente bij de Volksbank dit jaar uit. Uit eigen onderzoek bleek vorig jaar dat klanten zo’n ingreep „principieel onaanvaardbaar” zouden vinden. „Negatieve rente druist in tegen de sterke Nederlandse spaarmentaliteit,” stelde de bank toen.

Football news:

Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website
Berbatov op Bale: hij wordt teruggestuurd naar Real Madrid als hij niet het niveau laat zien dat Mourinho verwacht
Pogba ' s tijd bij Manchester United raakt weer op. De club kocht geen topspeler, maar een mooi verhaal voor sociale netwerken, Paul verloor de strijd om invloed aan Brun
Roma maakte een extra substitutie in de Italiaanse Cup wedstrijd. In de Italiaanse beker eindigde de club met een technische nederlaag (Roma) en verloor in de 1/8 finale in extra tijd van Spezia (2:4). De Club van Rome kan echter wachten op een technische nederlaag na de feiten voor het overschrijden van het toegestane aantal vervangingen. Het feit is dat de hoofdcoach van Roma Paulo Fonseca zes substituties maakte tijdens de wedstrijd-vier in regelmatige tijd en twee meer in extra tijd. De FIFA heeft onlangs toestemming gegeven voor een extra vervanging van overwerk, maar volgens het reglement van de Italiaanse Cup krijgt de club extra tijd voor vervanging in extra tijd, maar geen extra vervanging, waarvan het maximum aantal hetzelfde blijft-vijf. Roma wilde echt uit de beker: twee rooien in 30 seconden en een illegale vervanging in overwerk