Netherlands

Onvrede bij Duitse detailhandel over coronabeleid

Foto: ANP

De Duitse detailhandel is ontevreden over het coronabeleid in Duitsland waarbij de lockdown wordt verlengd, met wel geleidelijke versoepeling van de maatregelen tegen de pandemie. Veel winkels en de horeca moeten namelijk nog dichtblijven, met dus aanhoudend verlies van inkomsten. Branchevereniging HDE vindt dan ook dat de versoepeling veel sneller moet gaan.

Bondskanselier Angela Merkel en de regeringsleiders van de zestien deelstaten besloten woensdag om de lockdown te verlengen tot 28 maart, ondanks grote druk uit de samenleving om te stoppen met de strenge maatregelen. Daarbij is er wel een plan om de beperkende maatregelen in fases te versoepelen als er sprake is van een dalende tendens in de coronacijfers. Dan zouden bepaalde winkels zoals boekenzaken en tuincentra weer geopend kunnen worden.

HDE-topman Stefan Genth spreekt echter van een rampzalige uitkomst bij de coronatop. Daarbij wordt gevreesd dat winkeliers nog eens miljarden gaan mislopen aan omzet. HDE zegt ook sceptisch te zijn over winkelen op afspraak want de kosten die daarmee gemoeid zijn wegen volgens de branchevereniging niet op tegen de inkomsten.

Hans Peter Wollseifer, president van de vereniging voor ambachtsvakken ZDH, zegt dat er sneller gevaccineerd moet worden, met meer testen tegen corona. “Om te voorkomen dat bedrijven over een breed front omvallen, moet het economisch leven weer zo snel mogelijk op gang komen.” Dat gebeurt niet met de huidige beslissingen, aldus Wollseifer. De politiek moet de turbo aanzetten met inenten, zegt hij.

Football news:

Spelers kunnen niet deelnemen aan de Euro en het WK als ze in de Super League spelen. UEFA President bevestigd
La Liga over de Super League: Dit is een egoïstische wens om de superrijken verder te verrijken. De vernietiging van het ecosysteem zal leiden tot het falen van deze clubs
Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?