Netherlands

Onderzoek naar gewelddadige ontruiming migrantenkamp in Parijs

De Franse politie heeft grof geweld gebruikt bij de ontruiming van een migrantenkamp in hartje Parijs, gisteravond. Minister van Binnenlandse Zaken Darmanin noemt beelden van de politieoperatie schokkend en wil vanmiddag een gedetailleerd rapport hebben over de politieactie. Aan de hand daarvan zegt hij "knopen te zullen doorhakken".

De politie ruimde maandagavond een tentenkamp op dat kort daarvoor zonder toestemming was opgericht op de Place de la République door migranten en hulporganisaties.

Op beelden op Twitter is te zien hoe de demonstranten die de ontruiming wilden voorkomen, werden geschopt en geslagen door de politie. Ook de migranten werden hard aangepakt met traangas en wapenstok; een aantal van hen werd uit hun tent op straat gekieperd.

Niet alleen betogers probeerden de politie tegen te houden, ook stadsbestuurders, advocaten en parlementsleden drongen ter plekke aan op een ordelijk verloop.

Zo'n 450 migranten hadden kort ervoor het kamp opgericht uit protest tegen de gedwongen evacuatie van een groot migrantenkamp elders in Parijs. Hulporganisaties verwijten het gemeentebestuur dat er geen onderdak is geregeld voor de bewoners, waardoor velen nu dakloos zijn.

De politieprefect zegt illegale migrantenkampen in de stad niet te zullen tolereren. In Parijs spelen politie en migranten een kat-en-muisspel, waarbij migranten steeds weer tentenkampen bouwen en agenten die weer afbreken. Dat gebeurt vooral in het noordoosten van de hoofdstad.

Football news:

Arsenal heeft hun contract met Sokratis opgezegd. Sokratis Papastathopoulos heeft Arsenal verlaten. De partijen beëindigden het contract met wederzijdse instemming, de speler werd een vrije agent. In de zomer van 2018 verhuisde de Griek vanuit Borussia Dortmund naar het Londense team voor ongeveer 19 miljoen euro. Papastathopoulos heeft in totaal 69 wedstrijden voor Arsenal gespeeld. Zijn statistieken zijn hier
Miranchuk maakt zijn debuut voor Atalanta in de Serie A tegen Udinese. = = Clubcarrière = = Miranchuk speelde in de eerste ronde van de Serie A tegen Udinese in de uitgestelde wedstrijd van de tiende ronde van de Serie A tegen Atalanta
Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website