Netherlands

OM: korfbaltrainer uit Bolsward heeft mogelijk tweede slachtoffer gemaakt

De 34-jarige korfbaltrainer uit Bolsward die begin oktober vorig jaar werd aangehouden op verdenking van ontucht met een minderjarige, heeft mogelijk een tweede slachtoffer gemaakt. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend tijdens een zogeheten pro-formazitting.

Het zou volgens officier van justitie Rink Janssens gaan om de ex-stiefdochter van de Bolswarder. Het onderzoek in die zaak loopt nog, mogelijk komt het als extra feit op de dagvaarding van de man. Hij werd in oktober aangehouden op verdenking van het bezit van kinderporno en ontucht met een minderjarige.

Dat nieuws bracht een ware schokgolf teweeg: de verdachte was korfbaltrainer van een juniorenteam van kv Westergo in Bolsward en hij gaf les aan de Sint Michaëlschool in Harlingen. Er zijn echter geen aanwijzingen dat hij ontucht heeft gepleegd op de school of op de korfbalclub.

Lees ook | Bolswarder verdachte zedendelicten drie maanden langer vast

De man staat volgens advocaat Bart Canoy open voor behandeling. Hij zou lijden aan de psychische stoornis pedofilie. „De stoornis kan niet behandeld worden, maar de drang om het te doen is te behandelen”, aldus Canoy. De rechtbank bepaalde dat de Bolswarder voorlopig vast blijft zitten. De rechtbank wacht op het advies van de reclassering met betrekking tot een eventuele schorsing van de voorlopige hechtenis.

Naar verwachting zal de reclassering eind januari met een rapport komen. Dan zal de rechtbank ook een beslissing nemen over het al dan niet schorsen van het voorarrest. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 16 april. De verdachte zei dat hij de maanden dat hij vast heeft gezeten als stressvol heeft ervaren. Hij is in drie maanden tijd 10 kilo afgevallen. Volgens hem is er geen ‘lijfelijk contact’ geweest tussen hem en het slachtoffer.

Lees ook | Korfbaltrainer en docent uit Bolsward aangehouden om zedendelicten