Netherlands

'Olympische Spelen Parijs blijven voor 2024 op agenda'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Olympische Spelen van Parijs worden in 2024 gehouden. Zelfs als Tokio dit jaar niet doorgaat, blijft dat op de agenda staan. Dat zegt Tony Estanguet, voorzitter van het Parijse organisatiecomité. "Alle speculaties dat bij een eventuele afgelasting deze zomer wegens het coronavirus Tokio het evenement voor 2024 krijgt toegewezen, zijn nergens op gebaseerd", zegt Estanguet. "Er wordt niet getornd aan het jaartal 2024 voor Parijs. Ons lot is niet verbonden aan dat van Tokio."

De Fransman denkt echter niet dat het onderwerp aan de orde is. "Ik verwacht dat de Spelen in Tokio komende zomer zullen plaatsvinden. In mijn gesprekken met het IOC heb ik nooit de indruk gehad dat een nieuw uitstel op tafel lag." Het evenement werd de afgelopen zomer vanwege de coronapandemie een jaar opgeschoven.

De krant The Times bracht vorige week, op basis van een anonieme bron, naar buiten dat er gesprekken over een eventueel tweede uitstel van de Olympische Spelen in Tokio gaande waren. Een optie daarbij zou zijn de Spelen van 2024 in Tokio te houden en Parijs op te laten schuiven. Meer realistisch is echter het scenario de organisatie in Tokio te laten opschuiven naar 2032 en zo Parijs (2024) en Los Angeles (2028) hun plek te laten behouden.

De geruchten werden onmiddellijk ontkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité. De vorig jaar uitgestelde Olympische Spelen moeten komende zomer tussen 23 juli en 8 augustus doorgaan in Tokio.

Football news:

Ex-keeper van het nationale team van Argentinië Cavaliero sloeg een man dood. Voormalig keeper van het nationale team van Argentinië Pablo Caballero had een ongeluk
Schalke heeft Hoofd coach Gross en de sports director ontslagen. De ploeg is laatste in de Bundesliga
Werner op Chelsea: de periode waarin ik niet scoren was de slechtste van mijn carrière
Ole Gunnar Solskjaer: je bent op de verkeerde plaats als je bij Manchester United bent en je wilt verliezen. Ik kan de slechtste verliezer in de club
Ko vid-maskers van de Luipaard worden erkend als de beste in Spanje. Efficiëntie-94%
Klopp gaf toe dat hij overwogen de optie van Trent en Robertson in het centrum van de Liverpool defense
Inzaghi op 0:2 Met Bologna: Lazio moet anders reageren op een gemiste goal na een ongeforceerde penalty