Netherlands

'Noord-Korea vermoordde en verbrandde Zuid-Koreaanse burger'

Zuid-Korea beschuldigt Noord-Koreaanse grenstroepen van het vermoorden en verbranden van een Zuid-Koreaanse ambtenaar. Noord-Korea hult zich in stilzwijgen.

De moord zou hebben plaatsgevonden in de buurt van het Zuid-Koreaanse eiland Yeonpyeong, ongeveer tien kilometer van de grens met Noord-Korea. De ambtenaar van het ministerie van Visserij was aan boord van een patrouilleboot.

Om nog onduidelijke redenen verdween de 47-jarige man met een zwemvest aan van boord, terwijl hij zijn schoenen op het schip achterliet. Zuid-Korea denkt dat hij mogelijk van plan was over te lopen naar Noord-Korea. Dat gebeurt niet vaak, maar het is wel eens voorgekomen.

Zwemvest

Volgens de Zuid-Koreaanse autoriteiten onderschepte een Noord-Koreaanse patrouilleboot de man in zee. De Noord-Koreanen zetten gasmaskers op en ondervroegen de Zuid-Koreaan van een afstand.

Na verloop van tijd zou van hogerhand het bevel zijn gekomen om de man te doden. Daarop schoten de militairen de zwemmende man dood. Ze overgoten zijn lichaam met olie en staken het in brand.

Volgens Zuid-Korea was dat mogelijk een anti-coronavirusmaatregel. Het verbrande lichaam werd later niet ver van de Noord-Koreaanse kust in het water teruggevonden.

Passende maatregelen

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in noemt het incident schokkend en niet te tolereren. Hij drong er bij Noord-Korea op aan dat het land passende maatregelen zou nemen.

Hoewel er geregeld incidenten zijn aan de grens tussen Zuid- en Noord-Korea, komt het maar zelden voor dat daar burgers bij betrokken zijn. In 2008 werd een Zuid-Koreaanse toerist doodgeschoten door een Noord-Koreaanse soldaat bij de berg Kumgang.

Football news:

Zidane op ISCO ' s woorden: het is ambitie. Iedereen wil
Bartomeu O VAR: in de wedstrijd tegen Real Madrid werd een niet-bestaande boete toegekend. De voorzitter van Barcelona, Josep Bartomeu, sprak over de referee in de wedstrijd van de 7de ronde van La Liga met Real Madrid.Ik hoorde dat Ramos de eerste was die de regels in Langle brak. Wij zullen dit punt in overweging nemen en de belangen van Barcelona verdedigen. We hebben het verzoek ingediend omdat het onmogelijk is dat de VAR-criteria verschillen in verschillende matches. Als er gesprekken waren tussen de scheidsrechters, willen we weten hoe de besluitvorming van de hoofdschef verliep. Het zijn normale gesprekken. Maar als we morgen iets te weten komen, zullen we handelen. Het belangrijkste is dat de criteria in elke wedstrijd verschillend zijn, en we moeten de Federatie aanmoedigen om collectief na te denken, want we hebben het meest eerlijke voetbal nodig. Wij willen dat deze technologieën de eerlijkste resultaten opleveren
Ian Wright: het is jammer dat Ozil niet speelt, maar Arteta ' s vasthoudendheid wordt bewonderd.Voormalig arsenaalspeler Ian Wright heeft gesproken over de beslissing van gunners coach Mikel Arteta om Mesut Ozil niet op te nemen in de Premier League. Dit is vervelend. Vanuit professioneel oogpunt, hou ik niet van Ozil, omdat ze om een of andere reden hun verschillen niet kunnen oplossen. Tegelijkertijd moeten we zo ' n hardnekkige coach bewonderen die zei: Dit is mijn beslissing.Om een of andere reden wil hij Mesut niet laten spelen. Jammer, want dit is een goede speler. Helaas voor Mesut als een professional die wil voetballen, zal hij niet in staat zijn om het te doen in deze club. Van wat Arteta probeert te doen, moeten Arsenal fans zich nu richten op het team en de vooruitgang ervan zei Wright
Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt
Neymar maakte het wereldteam van 5 spelers. Er is geen keeper in it
Zidane over Barca ' s Reactie Na Classico: Real Madrid richt zich op hun doelen. Ik vind het niet erg om te praten
Klopp op 2:7 van Villa: de spelers reageerden zoals ik had verwacht. = = = Liverpool manager = = = Jurgen Klopp is blij met de reactie van het team op de verpletterende nederlaag van Aston Villa in de Premier League. Het gaat allemaal om de juiste reactie. Er zijn dingen in het leven die niet beïnvloed kunnen worden. Je kunt alleen maar beïnvloeden hoe je reageert. En ik hield van de houding van de jongens in deze situatie, om eerlijk te zijn