Netherlands

Nog eens vijf arrestaties voor mesaanval Parijs, minister noemt het islamitisch terrorisme

Nog eens vijf verdachten zijn aangehouden voor de aanslag vanochtend in Parijs, waarbij twee journalisten gewond raakten. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Darmanin beschouwt de aanslag als een islamitische terreurdaad.

"We zijn nog steeds in oorlog met islamitisch terrorisme", zei hij in een televisie-interview. "Elke dag, elk moment, zijn onze politie- en inlichtingendiensten in hoogste staat van paraatheid. In drie jaar tijd hebben ze 32 aanslagen verijdeld." Hij wil alle plekken die doelwit zijn geweest beschermen, net als synagogen.

De aanslag vandaag was vlak bij het oude kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo. In 2015 pleegden terroristen van al-Qaida daar een aanslag, waarbij twaalf mensen om het leven kwamen en elf anderen gewond raakten.

Hoofdverdachte

Er zijn twee mannen opgepakt, onder wie de hoofdverdachte, een 18-jarige man van Pakistaanse afkomst. Hij was al eens aangehouden voor verboden wapenbezit, maar de veiligheidsdiensten hadden hem niet op de korrel voor radicalisme. Hij zou drie jaar geleden naar Frankrijk zijn gekomen.

De andere man is een Algerijn. Wie de andere vijf verdachten zijn is nog niet bekendgemaakt, alleen dat ze zijn geboren tussen 1983 en 1996. Ze werden gearresteerd bij een huiszoeking in een appartement in een voorstad van Parijs waar de hoofdverdachte zou wonen. Alle zeven zitten vast.

Niet in levensgevaar

Twee journalisten van het persbureau Premières Lignes, dat onder meer documentaires maakt, raakten gewond maar zijn niet in levensgevaar. Ze werden aangevallen met een hakmes, toen ze buiten aan het roken waren.

Ooggetuigen zagen gewonden op straat en de politie die achter de daders aanging:

Begin deze maand publiceerde Charlie Hebdo opnieuw de roemruchte Mohammed-cartoons, die in januari 2015 voor moslimterroristen aanleiding waren om de aanslag op de redactie te plegen.

De herpublicatie leidde tot protesten in islamitische landen. Zo gingen duizenden mensen gingen de straat op in Pakistan. Terreurbeweging al-Qaida dreigde met een herhaling van het bloedbad van 2015.

Football news:

Alli werd niet opgenomen in Tottenham ' s bod voor de wedstrijd tegen Burnley, hoewel hij niet gewond was
Isco: Zidane verandert me in de 50-60e minuut of zelfs in de helft van de tijd, en laat me vrij in de 80e
Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala
Mikhail Butovsky is waarschijnlijk de beste dokter in onze sport. Een serieus gesprek over onbeschaamdheid tegenover artsen, salarissen en het verlaten van CSKA en Spartak
Naumov over de nederlagen van Zenit, Loko en Krasnodar in de RPL na de Champions League: gebrek aan professionaliteit in de spelers en het vermogen van de coaches
Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg